Panelin açılış konuşmasını yapan TÜFAD Trabzon Şube Başkanı Nurettin Balaban, takımların kadrolarındaki genç oyunculara forma şansı verilmemesine tepki gösterdi. Balaban, Trabzonspor'un da şuanda kadrosunda bulunan genç oyuncuların forma şansı bulamadığını belirterek, "Trabzonspor futbol takımı bana zerre kadar heyecan vermiyor çünkü içerisinde Trabzonlu oyuncu yok. Genç oyuncular hiç oynamıyor. Yaşlı oyuncular oynuyor. Trabzonspor ne zaman 90 tane Trabzon kulübünü önemser ve kadrosundaki genç oyuncular forma şansı bulursa bize de o zaman heyecan verir" dedi.

AYBABA: "FUTBoluN İÇERİSİNDEKİ İLK HEDEF TEKNİK DİREKTÖRLERDİR"

Aybaba, her zaman eleştiri oklarının teknik adamlardan yana olduğunu da vurgulayarak, "Futbolun içindeki insanların tamamı şu anda dışarıda, futboldan hiç anlamayan insanların tamamı da futbolun içerisinde. Yabancı oyuncu sayısıyla ilgili uygulananlar, hiçbir kriter konulmaması, gelen oyuncuların futbolun içine katılamaması, var olan oyuncuların korunamaması sorunlar arasında. Teknik adamlar inanılmaz baskı ve sorunlarla baş başa kalıyor. Futbolun içerisindeki ilk hedef teknik direktörlerdir. O yüzden kendilerini geliştirmek zorundalar" diye konuştu.

Aybaba, Trabzonspor'da çalıştığı dönemde oldukça rahat olduğunu da vurgulayarak, "20 yıllık teknik direktörlük dönemimde, en rahat görevimi Özkan Sümer'in başkan olduğu Trabzonspor'da yaptım. Çünkü futbolun içerisinden gelen birisiydi. Bir kere bile bana teknik konuda hiç bir şey sormadı. Birkaç kez teknik konularda kendisinden randevu istedim, bir şey sordum, o da bana 'Biz seni buraya niye getirdik' dedi" diye konuştu.

TEKKE: TÜRK FUTBoluNDAKİ EN BÜYÜK SORUN AHLAKSIZLIK

Ordusporlu futbolcu Fatih Tekke ise oyuncularla ilgili ahlak sorunları olduğunu vurgulayarak, "Türk futbolundaki en önemli sorunlardan biri ahlak problemidir. Sanırım ahlaklı olabilmek çok zor bir şey. Üzülerek ifade etmek zorundayım ki Türk futbolundaki sorunların başında özellikle ahlaksızlığı görüyorum" dedi. Tekke, sanal futbolun, gerçek futbola zarar verdiğini de ifade ederek, "Türkiye'de önemli diyebileceğimiz oyuncu sayısı olarak 3-5 tane sayamıyoruz. Bu beni rahatsız ediyor" diye konuştu. Tekke, Samet Aybaba ve Fatih Terim'in ise gençlere şans veren teknik direktörler olduğunu ve bu sayının artması gerektiğini söyledi. Daha sonra Aybaba ve Tekke'ye plaket verildi.