Akhisar Belediyespor’un golcü futbolcusu Theofanis Gekas’ın futbolcu olmadan önce güreşçi olduğu ve Yunanistan’da şampiyonluk elde ettiği ortaya çıktı.
Son olarak Fenerbahçe maçında 2 gol atan ve takımının zafere uzanmasına büyük katkı sağlayan Gekas’ın çocukluğunda güreş yaptığı ortaya çıktı. Bir süre güreş sporu ile ilgilenen Gekas’ın Yunanistan’da şampiyonluk elde ettiği ve daha sonra babasının da ısrarıyla futbol oynamaya başladığı ifade edildi.
1980 yılında Larisa’da doğan Gekas, ilk sözleşmesini 1998 yılında Toksotis takımı ile imzaladı. Takımda başarılı olan ve bir maçta kalecinin kırmızı kart görmesi sonrası 30 dakika kalecilik dahi yapan Gekas, daha sonra 1. Lig takımı Larisa’ya transfer oldu. Larisa’dan Kallithea’ya, oradan da 2004 yılında Panathinaikos’a geçen Gekas, 2007 yılında Almanya’nın Bochum takımında adından söz ettirmeye başladı. Burada 32 maçta 20 gol atarak Almanya liginin gol kralı olan Gekas, kariyerine Bayern Leverkusen ve daha sonra sırasıyla Porsmouth, Samsunspor ve Levante’de devam etti. İspanya macerasının ardından Konyaspor’a transfer olan Gekas, son olarak Akhisar Belediyespor’da kariyerine devam ediyor. Gekas, kariyeri boyunca oynadığı 456 resmi maçta 193 gol atarak önemli başarılara imza atmayı başardı.
(İHA)