Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, "Eski kulübünüz doğum günü mesajı yayınladı, neler söyleyeceksiniz" sorusuna, “Galatasaray benim eski kulübüm değil, kulübüm. Dursun Bey’e de teşekkür ederim. Hatırlanmak güzel bir şey" yanıtını verdi.
2018 Dünya Kupası Eleme Grubu ilk maçında yarın Hırvatistan ile karşılaşacak olan A Milli Takım’da, Teknik Direktör Fatih Terim, maç öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Tekrar Hırvatistan ile karşılaştıklarını dile getiren deneyimli teknik adam, “2 aydan az bir süre oldu Hırvatistan ile karşılaştığımız ama şimdi dışarıda deplasmanda seyircisiz oynayacağız. Hırvatistan takımının kalitesini anlatamaya gerek yok. Gönül isterdi ki bu turnuvaya hafif bir takım ile başlamak ama böyle oldu. Şu an için bizi zorlayacak 2 handikapımız var. Birincisi sezon başını iyi geçirmemiş oyuncularımız var. İkincisi ise takımlarında istenilen süreyi alamayan oyuncularımız var. Ama tüm bu durumlara rağmen yarın iyi bir başlangıç yapacağımızı düşünüyorum. Hayatım boyunca benim oyuncularıma tek söylediğim şey, korkmadan her yerde oynamaktır. Mağlubiyetten korkmayacağız. Bunun için sebeplerimiz de var. Geçen seferki, turnuvada 5’inci maçtan sonra başladık. Bu yüzden oyuncularımın mağlup olmasından korkmasını istemiyorum. Bu arada bizim grupta çok zor, ciddi ve sert bir grup oldu. Biz İzlanda’ya yenildiğimiz zaman baya bir hırpalanmıştık ama o İzlanda’nın Avrupa Şampiyonası performansını gördük. Sonuç olarak şuna odaklanmalıyız, epeydir dünya kupasına gitmiyoruz. Rusya ile bu kadar iyiyken oraya gitmek isteriz. Bakıldığında grubun en iyi takımı Hırvatistan tabii ki saygı duyuyoruz ama bizde yarın saha da mücadelemizi yapacağız” dedi.

“İyi olduklarını biliyoruz ama…”
Grubun en önemli takımının Hırvatistan olduğunu söyleyen Terim, “Gücünü, kalitesini, şu andaki Avrupa’da yerini göz önüne alarak gerçekleri söyleyemeyiz. İyi olduklarını biliyoruz ama sahanın içerisinde çok iyi mücadele edeceğimizden de herkes emin olabilir” diye konuştu.

“Uzaktayım ben, yakına gelince değerlendiririz”
Bir basın mensubunun, Galatasaray Sportif A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Levent Nazifoğlu’nun kadroya alınmayan milli oyuncularla ilgili bir sözünün hatırlatılması üzerine ise Terim, “Yarın Hırvatistan gibi önemli bir takımla turnuvaya başlıyoruz. Levent ne demiş ne dememiş bilmiyorum. Uzaktayım ben, yakına geldiğim zaman hepsini değerlendiririz. Kötü niyetle söylememiştir çünkü tanıyorum. Onu bir başka maksatla söylemiştir. Açıkçası haberim de yok. Buradaki maça odaklandık. Kimin ne hakkı varsa kalmaz bizde” açıklamasında bulundu.

“Benim endişem fiziksek manada”
Oyun için kafalarında bir plan olduğunu söyleyen deneyimli teknik adam, “Bu oyuna ait bir felsefe var. Birçok oyuncumuz da buna zaten vakıf. Bazı yeni oyuncularımızla da bazı taktik çalışmalar yaparken söyledik. Ufak tefek değişikliklerimiz olacaktır mutlaka. Geçişlerde bazı değişiklikler yapabiliriz. Genel manada felsefemizde bir değişiklik olmayacak. İyi oynamayı bekliyoruz. Taktiksel manada hazırız. Psikolojik olarak da mental olarak da hazırız. Benim çekincem sadece bazı konularda fiziksel, ne kadar idare eder, ne kadar dayanabilir konusu. Bu konu ciddi konularımızdan birisi. Kendi ligimizde bazı şeyler yetiyor ama uluslararası durumlarda yetmiyor. Burada daha yüksek performans ortaya koymamız lazım. Burada da 1 haftalık süre zarfından üzerine fazla koyamayacağımız için benim sıkıntım esasında bu noktada. Bu konuları da karşılıklı diyalogla çözeceğiz” şeklinde konuştu.

“Kendimizi yerden yere vurduğumuz Hırvatistan, bizden 1 maç fazla oynadı”
Hırvatistan’ın kendilerine güvenmelerinin doğal olduğunu söyleyen Terim, “Şunu unutmayalım, kötü bir maç oynadık Hırvatistan maçında, 1-0 mağlup olduk. Avrupa Şampiyonası bitti. Final beklediğimiz, kendimizi yerden yere vurduğumuz Hırvatistan bizden bir maç fazla oynadı. Bilmiyorum, burayı düşündünüz mü? Dolayısıyla böyle de bir futbol alemi içindeyiz. Bugün futbolla ilgili kime sorsanız Hırvatistan favori der. Hiç itirazımız yok buna. Ama bu tabii 11’e 11 mücadeleyi değiştirmiyor. Yoksa kağıt üzerinde buna kimse itiraz etmez. Yarın kendimizi aşacak bir mücadele bekliyorum. Fizik için yapabileceğimiz bir şey yok. Fizik anlamında en fazla o seviyede onu koruyabiliriz. Onun dışında burada bir şey yapamayız” ifadelerini kullandı.

“Rusya maçı hayırlı bir maç oldu”
Rusya ile oynanan hazırlık maçını da değerlendiren Fatih Terim, “Rusya maçında yeni oyuncular olmasına rağmen güzel istekli bir mücadele oldu. Maçta topun kontrolü de genelde bizdeydi. 3-4 tane pozisyona girmişiz ama ben oyundan memnun kaldım ki o sıcakta oynamak, Rusya gibi dinamik takımla oynamak kolay değil. Bizim için bakıldığında hayırlı bir maç oldu” dedi.

“Bu işin tadı seyirci”
Milli takımların en önemli itici gücünün taraftar olduğuna dikkat çeken Terim, “Hoş olmuyor seyircisiz oynamak. Herkesin birbirine sesini duyurabildiği bir maç olacak. Tadı tuzu ne kadar olur bilmiyorum. Bu işin tadı seyirci” diye konuştu.

“Kazanamıyorsan 1 puan iyidir”
Bir basın mensubunun ’Eski kulübünüz doğum günü mesajı yayınladı, neler söyleyeceksiniz?’ sorusuna ise Terim, “Galatasaray benim eski kulübüm değil, kulübüm. Dursun Bey’e de teşekkür ederim. Hatırlanmak güzel bir şey. Çok teşekkür ederim onlara. Bana ailem söyledi, dün bende mutlu oldum. Güzel bir jesti. Beraberlik de kafamızda hiçbir zaman beraberlik olmaz. Kazanamıyorsanız kaybetmeyin. Herkes için 3 puan önemlidir ama kazanamıyorsan 1 puan iyidir” açıklamasında bulundu.

“Mağlup olmamız bir şey değiştirmez”
İlk 3 maçın çok zorlu olduğu kesin buradan sıkıntısız geçersek, iki Kosava, bir Finlandiya maçı sonrası grubu farklı bir duruma sokabiliriz. Burada mağlup olmamız bir şey değiştirmez. Oyuncularıma bunu aşılamaya çalışıyorum. En büyük başarı Dünya Kupası’na gitmektir. Dünya Kupası’na gittiğiniz fazla takım olduğunu için Asya, Afrika gibi değişik takımlar geliyor. Daha rahat çıkabilirsiniz. Avrupa’da bu daha zor. Bu takımın yanında olalım. Bu bizim milli takımımız. Eleştirelim güzel güzel, bunlarda sorun yok. Ümit ederim iyi oynayacağız. İyi şeyler bekliyorum onlardan, tecrübeleri çok fazla yok ama güveniyorum onlara ben çünkü almadığımız oyuncularda zamanında genç oldu. Aynı sirkülasyon devam ediyor. İnşallah ilk maçlarında önemli tecrübeler kazanırlar” şeklinde konuştu.

Özbayraklı: “Önümüzde uzun bir yol var”
Milli oyuncu Şener Özbayraklı ise yaptığı açıklamada, iyi bir başlangıç yapmak istediklerini söyleyerek, “Yarın hayırlısı ile yeni bir turnuva için başlangıç yapacağız. Önümüzde uzun bir yol var. İnşallah bu serüvende istediğimiz yere ulaşırız. Hırvatistan iyi bir takım. Bunun bilincinde yarın sahaya çıkacağız. Ama Türkiye her zaman tüm rakipler için zorlu bir ekip olmuştur. Bunu da inşallah yarın bir kez daha göstereceğiz. Geçtiğimiz dönem Avrupa Şampiyonası tecrübesi yaşadım ilk defa, benim için büyük bir başarıydı ve tecrübeydi. Şimdi de Dünya Kupası var, bu da benim için çok önemli bir tecrübe olacak. Umarım bu şampiyonaya da katılıp futboldan sonra anlatacağımız iyi bir anı olur bize” diye konuştu.

“Genç ve dinamik bir takımız”
Genç ve dinamik bir takım olduklarını söyleyen Özbayraklı, “Şu an genç ve dinamik bir takımız. Hocamız da bize çok güveniyor ve bunu her zaman bize hissettiriyor. Biz de bunun en iyi şekilde sahaya yansıtmak için elimizden geleni yapacağız. En son maçta Hırvatlara kaybetmiş olabiliriz ama ben kendim ve takım arkadaşlarımın adına söz verebilirim, elimizden gelenin daha fazlasını yapmak için mücadele edeceğiz” dedi.
(İHA)