Süper Lig’in 3. haftasında Kayserispor ile Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı’nda mücadele edecek olan Galatasaray, rakibini 7 kez mağlup ederken, 4 kez de yenişemedi.
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 3. haftasında yarın deplasmanda saat 19.00’da Kayserispor ile karşı karşıya gelecek. Sezona Süper Kupa’yı müzesine götürerek başlayan Galatasaray, Süper Lig’de oynadığı 2 lig maçından da galip ayrılarak iyi bir başlangıç yaptı. Milli takım maçları nedeniyle verilen araya galibiyetle başlamak isteyen İstanbul ekibi, galibiyet serisini devam ettirmek istiyor. Süper Lig’e evindeki Akhisar Belediyespor mağlubiyeti ile başlayan Kayserispor ise ikinci hafta deplasmanda oynadığı Fenerbahçe’den 1 puan aldı.

23. RANDEVU
Galatasaray ile Kayserispor, Süper Lig’de 22 kez karşılaştı. Cimbom bu maçlarda 12 kez rakibi mağlup ederken, 9 kez de yenildi. Taraflar 1 kez ise yenişemedi. Kayserispor, Galatasaray ile oynadığı evinde oynadığı 11 maçta da rakibini mağlup edemezken, 7 yenilgi, 4 beraberlik aldı.

EREN VE TOLGA GÖZ DOLDURUYOR
Bu sezon transfer dönemini hareketli geçiren Galatasaray’da yeni futbolcuların performansı yönetimin ve taraftarın yüzünü güldürüyor. Özellikle Tolga Ciğerci, Eren Derdiyok, sarı-kırmızılıların ligde oynadığı iki maçtan da galip ayrılmasında büyük rol sağladı. TT Arena’da oynanan Kardemir Karabükspor ve deplasmanda oynanan Akhisar Belediyespor maçlarda 1’er gol atan Eren, taraftarların da sevgisini kazandı. Almanya’nın Hertha Berlin takımından transfer edilen Tolga Ciğerci’nin orta sahadaki başarılı performansı onu A Milli Futbol Takımı’na kadar yükseltti.

DE JONG OYNAMAYA HAZIR
Transferin son günlerinde takıma katılan Hollandalı yıldız futbolcu Nigel De Jong, Teknik Direktör Jan Olde Riekerink tarafından görev verilmesi halinde sarı-kırmızılı forma ile ilk maçına çıkacak. Milli takım maçları nedeniyle verilen arada takımla birlikte antrenmanlarını sürdüren De Jong için Teknik Direktör Riekerink oynamaya hazır olduğunu açıklamıştı.
Beşiktaş ile oynanan Süper Kupa maçında sakatlanan Alman futbolcu Lukas Podolski’nin ve milli takımda sakatlanan sarı-kırmızılıların yeni transferi İzlandalı Kolbeinn Sigthorsson’un tedavisine devam ediliyor.
Kayserispor ile Galatasaray arasında Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı’nda oynanacak mücadeleyi Mete Kalkavan yönetecek. Kalkavan’ın yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Esat Sancaktar yapacak.
(İHA)