Spor Toto Süper Lig'de 14. haftada oynanan dev derbide Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynanan zorlu maçı Galatasaray 3-1'lik skorla kazandı. 

Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 31. dakikada Emmanuel Eboue, 41. dakikada Johan Elmander ve 66. dakikada Felipe Melo kaydetti. Fenerbahçe'nin golü ise 90+2 dakikada Alex'ten geldi.

DERBİNİN GOLLERİ KISA BİR SÜRE SONRA BURADA OLACAK...

Ezeli rakibi Fenerbahçe karşısında özellikle ilk yarıda oldukça etkili bir futbol oynayan ve birçok gol pozisyonu bulan Galatasaray, bu galibiyetle 6 resmi maç sonra sarı-lacivertlileri mağlup etmeyi başardı. Galatasaray ayrıca Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da ilk Fenerbahçe zaferini Fatih Terim'le almış oldu.

Öte yandan Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri bu sezon transfer edilen yabancı futbolcuların kaydetmiş olması ise ilginç bir istatistik oluşturdu. 

Bu galibiyetin ardından Galatasaray puenaını 25'e yükseltti ve aynı puandaki rakibi Fenerbahçe'yi averajla geçerek liderlik koltuğuna oturdu. 

TERİM'DEN SÜRPRİZ 11

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Fenerbahçe ile oynanan derbi maçta, geçtiğimiz hafta Gençlerbirliği karşısında ikinci yarıda oyuna girip etkili olan Emre Çolak'a ilk 11'de şans tanıdı. 

Galatasaray'da, Gençlerbirliği maçında kart cezası nedeniyle oynayamayan Ujfalusi de Fenerbahçe maçıyla birlikte formasına kavuştu. 

Gençlerbirliği maçında stoperde Gökhan-Servet ikilisine yer verip genç Semih'i dinlendiren Terim, Fenerbahçe derbisinde savunmanın ortasında Ujfalusi-Semih ikilisine şans tanıdı. 

Sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe derbisine Elmander-Baros ikili forvetiyle çıktı.

Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'nun 2 maçlık cezasını 1 maça indirmesiyle Fenerbahçe maçında oynayabilen Elmander formasına kavuşurken, Baros da sarı-lacivertli takıma karşı Terim'in gol silahı olarak sahada yer aldı. 

Terim, derbi maçta Gençlerbirliği maçı kadrosundan 5 oyuncuyu çeşitli nedenlerle değiştirdi. 

Gençlerbirliği maçında ilk 11'de yer alan Gökhan, Servet, Aydın, Riera ile Sercan'ın yerine, Ujfalusi, Semih, Elmander, Emre ve Kazım forma giydi. 



FORVET ALEX, BIENVENU SAĞ KANATTA

Fenerbahçe'nin ezeli rakibi Galatasaray ile yaptığı derbi maçta, antrenmanda sakatlanan Bekir İrtegün forma giymedi. 

Sarı-lacivertli takımın 5 Aralık Pazartesi günü yaptığı antrenmanda sakatlanan Bekir'in, sol ayak bilek bölgesinde, 2 kemik arasındaki bağda kısmi yırtık tespit edilmişti. 

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Bekir'in yerine savunmada Bilica'ya ilk 11'de yer verdi. 

Aykut Kocaman, derbi maçta diğer karşılaşmalardan farklı olarak forvette Alex'e görev verirken, Bienvenu'yü sağ kanada yakın oynattı. 

Geçen sezon Fenerbahçe'nin Türk Telekom Arena'da yaptığı derbi maçta oynamayan Emre, ilk kez bu statta Galatasaray'a karşı forma giydi. 

Ankaragücü maçında iyi bir performans sergileyen ve 2 gol atan Miroslav Stoch ise derbi maçta 6 yabancı sınırlamasına takıldı. 

DERBİDE ERKEN BİR KART

Ali Sami Yen SPor Kompleksi Türk Telekom Arena'daki derbi maça Galatasaray ve Fenerbah.e agresif başladı. İki takım orta sahada birbirine geçit vermek istemezken 3. dakikada ilk sarı kart çıktı. Galatasaraylı Emmanuel Eboue, Caner Erkin'e yaptığı müdahale sonrasında Fırat Aydınus tarafından sarı kartla cezalandırıldı. 

G.SARAY'DAN CİDDİ GOL POZİSYONLAR

Maça oldukça ofansif bir kadroyla çıkan Galatasaray taraftarının da desteğiyle Fenerbahçe'ye göre daha atak ve istekli bir tempoyla ilk bölümde etkili oldu. İlk 10 dakikada sarı-kırmıkılar iki net tehlike yarattı. Maçın 6. dakikasında Hakan Balta'nın sol kanattan yaptığı ortaya Milan Baros altı pas içinde dokunamadı ve net fırsatı kaçırdı. 9. dakikada ise yien sol kanattan gelişen atakta Emre Çolak'ın ortasına Kazım Kazım kafayı vurdu. Volkan Demirel harika bir refleksle topu kornere çeldi. 

ARKA ARKAYA İNANILMAZ TEHLİKELER

Oyunda kontrolü tamamiyle eline alan Galatasaray, Fenerbahçe ceza sahasını abluka altına aldı. Rakip orta sahayı ele geçiren Galatasaray arka arkaya çok önemli pozisyonlar üretti. Kaçan ilk iki fırsatın ardından sarı-kırmızılar Emre Çolak ile gol yaklaştı. Emre Çolak'ın sol çaprazdan şutunu Volkan Demirel kornere çeldi. Galatasaray daha sonra Johan Elmander ile gole yaklaşırken, Volkan Demirel kalesini yine gole kapattı. Bu pozisyonun ardından kısa bir süre sonra ise Milan Baros'un ceza sahası içinde uygun durumdan olmasına rağmen kötü bir vuruş yaptı.



BASKI GOLÜ GETİRDİ!

Galatasaray'ın istekli futbolu ve arka arkaya kaçan pozisyonlar adeta golün habercisi gibiydi. Dakikalar 31'i gösterdiğinde Galatasaray ilk golü buldu. Sağ kanattan Eboue'nin koşu yaptığını gören Elmander pasını arkadaşına verdi. Yobo'dan sıyrılan Eboue düzgün bir vuruşla Volkan'ın yanından topu filelere gönderdi ve Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi.

BILICA'NIN HATASINI ELMANDER AFFETMEDİ


Golü bulan ve taraftarının da desteğiyle Fenerbahçe karşısında kendine güveni iyice gelen Galatasaray ilk yarı bitmeden ikinci golü buldu. Hakan Balta'nın uzun pasında Fabio Bilica topu kontrol etti ancak Elmander topu Brezilyalı'dan çaldı. Ceza sahasına giren Elmander şutunu çekti ve meşin yuvarlak Volkan'ın müdahalesine rağmen ağlarla buluştu. Galatasaray ilk yarıda bulduğu iki golle soyunma odasına üstün gitti. 



KOCAMAN'DAN HAMLE


İlk yarıda iki farklı yenik duruma düşen Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman, maçta en azından beraberliğe ortak olabilmek adına ikinci yarıya değişikliklerle başladı.

İleride çoğalmakta zorlanan ve organize hücum geliştiremeyn Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu ve Henri Bienvenu ikinci yarıya çıkmadı. Bu iki ismin yerine Miroslav Stoch ve Semih Şentürk girdi. 



STOCH'UN ŞUTU DİREKTEN DÖNDÜ

Değişikliklerin ardından Fenerbahçe ikinci yarıda ileride daha fazla top yapmaya başladı. Stoch ve Semih'in girmesiyle daha çok top yapmaya başlayan Fenerbahçe 54. dakikada gole çok yaklaştı. Galatasaray ceza sahası içinde yaşanan karambolde Miroslav Stoch'un sol ayağıyla çektiği şut iki direğin birleştiği yere çarparak dışarı gitti. 

ÜÇÜNCÜ GOL FELIPE MELO'DAN 

Fenerbahçe'nin kısa süreli baskınısı gol yemeden savuşturan Galatasaray, 66. dakikada üçüncü golü buldu. Sarı-kırmızılıların kazandığı korneri Selçuk İnan kullandı. Fabio Bilica ve Caner Erkin, ceza sahasına havadan gelen topu uzaklaştıramayınca, Felipe Melo kale sahası önünde meşin yuıvarlağı ağlara göndererek durumu 3-0 yaptı. 

ALEX SKORU BELİRLEDİ!

Ezeli rakibi karşısında uzun süredir galibiyete hasret olan ve taraftarı önünde 3-0 öne geçen Galatasaray kalan dakikalarda oyunu forse etti. Ancak Fenerbahçe'nin ataklarından yarı sahasında boş alan bırakmayan sarı-kırmızılar, 90+2. dakikada Alex de Souza'nın golüne engel olmadı. Stoch-Alex işbirliği sonrasında Fenerbahçe durumu 3-1 yaptı ama bu gol sadece skoru belirledi.