Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında Galatasaray, evinde Trabzonspor’a 1-0 mağlup oldu ve bu sezon ligdeki ilk yenilgisini aldı.
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında evinde Trabzonspor’u ağırladı. Bu sezon olumlu sonuçlar alan ve evinde oynadığı son 4 karşılaşmayı kazanarak taraftarlarını memnun eden sarı-kırmızılı takım, ilk 7 haftada topladığı 7 puanla tarihinin en kötü lig başlangıçlarından birini yapan Trabzonspor’u ağırladı.

İLK 11’LER
Zorlu mücadeleye Galatasaray, Muslera, Cavanda, Semih, Chedjou, Carole, Selçuk, Tolga, Bruma, Podolski, Sneijder, Eren ilk 11’i ile başladı. Konuk ekip bordo-mavililer ise, Onur, Zeki, Uğur, Durica, Mustafa Akbaş, Okay, Mehmet Ekici, Onazi, Bero, Castillo, N’Doye 11’i ile sahaya çıktı.

SNEIJDER 150. MAÇINA ÇIKTI
2012-2013 sezonu devre arasında Galatasaray’a katılan Wesley Sneijder, Trabzon maçıyla birlikte Galatasaray kariyerinde 150. resmi maçına çıktı. Hollandalı yıldız, ilk olarak 27 Ocak 2013’te Beşiktaş derbisinde kulübeden gelerek Emre Çolak’ın yerine oyuna girmişti.

MAÇA YOĞUN İLGİ
Bu sezon istediği sonuçları alarak stat doluluk oranını arttıran Galatasaray’da, taraftarlar Trabzonspor maçına da yoğun ilgi gösterdi. Hafta içinde sarı-kırmızılı yönetimin 50 bin kişi hedefi koyduğu zorlu karşılaşmayı 43 bin 71 Galatasaraylı taraftar takip etti.

CAVANDA ESKİ TAKIMINA KARŞI
Sezon başında Trabzonspor’dan Galatasaray’a transfer edilen Belçikalı oyuncu Luis Pedro Cavanda, eski takımına karşı ilk kez forma giydi. Belçikalı oyuncu, son haftalardaki formu nedeniyle, Teknik Direktör Jan Olde Riekerink tarafından bu maçta ilk 11’de şans buldu.

GALATASARAY HIZLI BAŞLADI, GOLÜ TRABZONSPOR BULDU
Karadeniz ekibi ile evinde 87. maçına çıkan sarı-kırmızılılar, karşılaşmaya hızlı başladı. Bruma ile sol kanattan şans arayan Galatasaray, ilk 10 dakikada istediği golü bulamadı. Karşılaşmanın 17. dakikasında ise sarı-kırmızılı taraftarlar şok yaşadı. Onazi’nin ara pasında ceza sahası içinde topla buluşan Bero, pasını N’Doye’ye çıkardı. Altıpas önünde boş durumda topla buluşan Senegalli oyuncu, topu boş kaleye göndererek bordo-mavilileri 1-0 öne geçirdi.
Gol sonrası beraberlik için yüklenen Galatasaray’da, 37. dakikada Bruma’nın pasıyla topla buluşan Eren’in şutunda kaleci Onur topu kurtarmayı başardı. Sonraki dakikalarda sarı-kırmızılılar, Bruma ile kaleyi yoklasa da, ilk yarıda aradı golü bulamadı ve soyunma odasına 1-0 mağlup gitti.

GALATASARAY ARADIĞI GOLÜ BULAMADI
İkinci yarıya iki takım da aynı 11’ler ile başladı. Sarı-kırmızılılar ilk 15 dakika yoğun baskı altına aldığı bordo-mavili savunmayı aşmayı bir türlü başaramadı. Bruma, Sneijder, Podolski ve Eren ile rakip kaleye gitmeye çalışan sarı-kırmızılılarda, Teknik Direktör Riekerink, 68. dakikada Cavanda’nın yerine Sinan, Sneijder’in yerine ise Josue’yi aldı. Bu dakikadan sonra da atakları arttıran sarı-kırmızılılar, Eren ile uzatma dakikalarında gole çok yaklaştı. Ceza sahası içinde seken topa rövaşata vuran Eren’in şutu direkte patladı. Karşılaşmada başka pozisyon olmayınca, mücadele 1-0 Trabzonspor galibiyeti ile sona erdi.
(İHA)