Spor Toto Süper Ligi'nin 16. haftasında deplasmanda Fenerbahçe'ye yenilerek ağır yara alan Trabzonspor'da gözler Orduspor maçına çevrildi. Bordo-mavili takımın teknik patronu Şenol Güneş ise zor günler geçiren takımın bu maça motive etmek için yoğun çaba harcıyor.

Bu sezon ilk kez katıldığı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde üst düzey maçlar oynayarak başarılı maçlar çıkartan Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'e ise bir türlü konsantre olmada zorluk yaşıyor. Ligde art arda oynadığı 6 maçtan galip ayrılamayan bordo-mavililer Mersin İdman Yurdu ile 1-1, Sivasspor ile 2-2 berabere kalırken Beşiktaş'a 1-0, Galatasaray'a 3-0, Gençlerbirliği'ne 2-1 ve son olarak Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup olarak 16 puan kaybetti. Bu sezon İstanbul takımlarıyla oynadığı 4 maçıda kaybeden
Trabzonspor, rakiplerine golde atamazken liderin 13 puan gerisinde kaldı.

Geçtiğimiz sezon 16.hafta itibariyle en yakın takipçisi Burasspor'un 5 puan önünde 39 puan ile ilk sırada yer alan Trabzonspor, aynı periyotta 21 puan alarak geçtiğimiz sezonun 18 puan gerisinde kaldı ve 10. sırada yer aldı.

Sahasında konuk edeceği komşusu Orduspor'u yenerek sezonun ilk yarısını galibiyetle kapatmayı hedefleyen bordo-mavililer kötü gideşe dur demek isterken teknik direktör Şenol Güneş ise oyuncularını zorlu maça konsantre atmek için yoğun çaba harçıyor. Deneyimli teknik adam takımına pskolojik destek aldırırken , oyuncularıylada yakında ilgilenerek kafalarını rahatlatmaya çalışıyor.

ORDUSPOR MAÇINDA COLMAN, AYKUT VE GİRAY YOK, ZOKORA İSE SAHADA OLACAK
İstanbul'da başarılı burun ameliyatı geçiren bordo-mavili takımın savunma oyuncusu Giuray Kaçar Orduspor maçında görev alamayacak. Kırmızı kart cezalısı Aykut Akgün'nün yanı sıra sarı kart cezalısı olan Arjantinli oyuncu Colman da Orduspor maçında oynayamayacak. Galatasaray maçında kırmızı kart gören ve 3 maçlık cezası 2 maça indirilen Didier Zokora ise Orduspor maçında takımdaki yerini alacak.

BURUK AİLESİNE GEÇMİŞ OLSUN
Trabzonspor Kulübü, A Milli Takım Yardımcı Antrenörü Okan Buruk, eşi ile birlikte İstanbul'da geçirdiği trafik kazası nedeniyle internet sitesinden geçmiş olsun mesajı yayımladı. Mesajda " Kazayı sorunsuz atlatan Okan Buruk ve eşi Nihan Buruk'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" denildi.