Gaziantepspor, bolu kampının ilk hazırlık maçını PTT 1. Lig takımlarından Şanlıurfaspor ile yaptı. Mücadele Gaziantepspor’un 1-0 üstünlüğü ile sona ererken, kırmızı-siyahlı ekibin tek golü İlhan Parlak’tan geldi.
Gaziantepspor sahaya Gökhan, Barış, Elyasa, Şenol Can, Baart Hintum, Abdulkadir Kayali, Sergey, Putsila, Emre Nefiz, Kangwa Evans, Ilhan Parlak ile çıktı. Al Hilal ile yarım kalan maçtan sonra arayış içinde olan ve farklı oyuncuları, farklı bölgelerde deneyen İsmail Kartal bu kez normal kadroyu tercih etti. Geçen sezonlardan da bu mevkiye alışık olan Elyasa ile yeni transfer Şenol Can beraber stoperde oynadı. Karşılaşmaya hızlı başlayan Gaziantepspor golü de erken buldu. Yeni transferlerden Evans Kangwa’nın asistinde Ilhan Parlak’ın ayağından bulduğu golle ilk yarı kırmızı-siyahlı ekibin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarı orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Şanlıurfaspor’un daha fazla hücum düşünen yapısını fırsata çevirmeye çalışan Gaziantepspor, hızlı hücumlarda bir hayli etkili bir oyun ortaya koymaya çalışsa da farkı artıracak golü bulmayarak, sahadan 1-0’lık galibiyetle ayrıldı.
Mücadelede yeni transferlerden Zambiyalı Evans Kangwa’nın etkili oyunu teknik direktör İsmail Kartal’ın beğenisini topladı.
(İHA)