Gaziantepspor’da kaleci Charles Itandje ile orta saha oyuncusu Abdulkadir Kayalı, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Gaziantepspor’un Karcemarskas’ın yerine Çaykur Rizespor’dan transfer ettiği Charles Itandje, geçen hafta ligde oynadıkları Bursaspor maçında aldıkları galibiyetten dolayı çok mutlu olduklarını söylerken, taraftarların Bursaspor maçındaki desteklerinden çok etkilendiğini söyledi.

“BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR GALİBİYETTİ”
Çok iyi bir futbol sergilediklerini belirten Itandje, "Bursaspor maçının sonucunda hakkettiğimiz 3 puanı aldık. Bizim için çok önemliydi. Puanları toplamaya başlamak, bunun yanı sıra her kaybettiğimiz puanlar için ileride sıkıntı olacağını biliyoruz. Bizim için çok önemli bir galibiyetti diyebiliriz" diye konuştu.

"TARAFTARLARIMIZ BURSASPOR MAÇINDA ÇOK İYİYDİ"
"Bizim için taraftarlarımız çok önemli" diyen Itandje, "Stat o gün tam dolu değildi. Ama onların bizim yanımızda olması bizim için çok önemliydi. Çünkü sezon çok uzun bir maraton bazen zor zamanlarımız olacaktır. Onların da yardımına ve desteğine her zaman ihtiyacımız olacaktır. Bursaspor maçında çok iyilerdi. İnşallah her zaman böyle bizi desteklemeye devam ederler" şeklinde konuştu.



Gaziantepspor’un ligde oynadığı 6 maçta 90 dakika forma giyen 4 oyuncudan biri olan Abdülkadir Kayalı ise, ligin 5. haftasında evlerinde oynadıkları Bursaspor maçında iyi futbolun karşılığını 3 puan ile aldıklarını belirtti.

“TRABZONSPOR MAÇINDAN İTİBAREN YÜKSELEN BİR İVMEMİZ VAR”
Başarılı orta saha oyuncusu, bu galibiyetle iyi bir çıkış yakaladıklarını söyleyerek, "Ligin 2. haftasında evimizde oynadığımız Trabzonspor maçından itibaren yükselen bir ivmemiz vardı. Bunun sahada hem mücadele ve futbol anlamında üstüne koyarak devam ediyorduk. Ama bu hafta sonunda 3 puanı aldık. Bundan sonraki haftalarda da mücadelemizi ve tempomuzu sürdürürsek oyunumuzu sahaya yansıtırsak puan tablosunda üst sıralara tırmanacağımızı düşünüyorum” dedi.

“SON OYNADIĞIMIZ 3 MAÇIN ZORLUK DERECESİ YÜKSEKTİ”
Son oynanan 3 maçı ve fikstürü değerlendiren Abdulkadir, zorluk derecesinin yüksek olduğunu aktararak, "Bu zorlu fikstür de oynadığımız maçlarda puan toplayabildiğimiz kadar toplamak istiyorduk. Sadece Bursaspor maçından 3 puan ile ayrıldık. Şimdi fikstürümüz geçtiğimiz ilk 3 haftaya göre daha rahat olacak” ifadelerini kullandı.

“MORALİMİZ VE MOTİVASYONUMUZ YÜKSEK”
Milli takım arasına da moralli girdiklerini vurgulayan Kayalı, "Kazandığımız 3 puan sonrası moralimiz ve motivasyonumuz yüksek. İyi çalışarak Kasımpaşa maçını bekliyoruz. Kasımpaşa mücadelesini de bu motivasyonla hazırlanıp galip geldiğimiz takdirde daha üst taraflara çıkabileceğimizi düşünüyorum. Bu bizim için hem eşik atlama hem de fırsat maçı olacak. Bu doğrultu da çalışacağız. Umarım Kasımpaşa maçını kazanıp yukarılara doğru tırmanmaya başlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

“HOCAMA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Geçen sezondan bu yana artan performansını değerlendiren orta saha oyuncusu, "Bu sezon benim için daha iyi geçiyor. Hocanın beni daha çok oynatması ben en büyük etken. Hocama da teşekkür ediyorum. Güvenenleri mahçup etmemek için elimden gelenin en iyisini yapıyorum” diye konuştu.
(İHA)