TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediyesince hazırlanan ve geleceğin yıldız sporcularını çıkarmayı amaçlayan "Geleceğin Yıldızları" projesinin 2016-2017 eğitim öğretim yılı çalışmalarının başlayacağı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, pazartesi hayata geçirilecek projeye Trabzon Valiliği, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) katkı sunuyor.

Bu kapsamda 2016-2017 eğitim öğretim yılı çalışmaları öncesi Büyükşehir Belediyesinde toplantı düzenlendi.

Projenin 2015-2016 ayağında yaklaşık bin öğrenciye Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü bünyesindeki modern spor salonlarında branşında uzman antrenörler eşliğinde sporun temel unsurları öğretilecek.

Spora yatkınlık testleri yapılmak suretiyle 14 branşta eğitim verilecek.

Öğrencilerin spor malzemeleri ve ulaşımı belediye tarafından karşılanacak. Okullarında spor salonu bulunmayan Ortahisar Temel Yaşar Çoruh, Yeşiltepe, Yomra Merkez ve Akçaabat Söğütlü İlkokullarından 2. sınıf öğrencileri, sporla tanışacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, projenin Türkiye'de bir ilk olacağını belirterek, "Bu projeyle geleceğin sporcularını yetiştirmeyi hedefliyoruz. Projeye katılan küçük yavrularımızın geleceğin yıldız sporcuları olmasının projesidir. Trabzon, Türkiye'de sporun başkentidir. Bu projeyle Trabzon'un var olan misyonuna katkıda bulunuyoruz. Gençlik Spor Genel Müdürlüğümüz ve Gençlik Spor Bakanlığımız Türkiye'de ilk olan bu projeyi bir örnek olarak aldı ve hemen hemen bütün ülkeye yaymanın hazırlığını yapmaktadır. Bu projeye katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlarımıza, öğretmenlerimize ve velilerimize şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Toplantıya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ahmet Taşan, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Birdal Öztürk, Milli Eğitim Şube Müdürü Gülsüm Memiş Kaptanoğlu, okul müdürleri ve proje uzmanları katıldı.