Fenerbahçe’nin en büyük tribün gruplarından birisi olan Genç Fenerbahçeliler, bu sezon iç saha maçlarında tribünde olmayacaklarını açıkladı.
Fenerbahçe taraftar gruplarından Genç Fenerbahçeliler’den yapılan açıklama şu şekilde:
“Öncelikle vatanımıza ve milletimize; 15 Temmuz gecesi atlattığı hain saldırı nedeniyle geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor ve şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. O gece yaşanan olaylar, 2011 yılında Fenerbahçemiz’in üzerine oynanan oyunun kumpas olduğu, Fenerbahçe taraftarının sokaklarda, adliye ve cezaevi önlerinde söylemlerinin doğruluğunu dosta düşmana göstermiştir. Camiamız üzerine o gün, ele geçirilmiş olan bir kısım basın, emniyet ve adalet mekanizmaları tarafından yapılan zülüm tarafımızdan hiçbir zaman unutulmamış ve unutulmayacaktır. Fenerbahçemiz’in o yıldan bu zamana kadarki maddi ve manevi tüm kayıplarının telafisinde kulübümüzün ve menfaatlerinin yanında her zamanki gibi olacağımızı belirtmek isteriz.

AZİZ YILDIRIM’IN KEYFİ POLİTİKA UYGULADIĞI İDDİASI
Fenerbahçemiz’in 2016-2017 futbol sezonu kapsamında oynayacağı ilk resmi karşılaşmaya kısa bir süre kaldı. Hiçbir hukuki gerekçesi olmadığı halde binlerce taraftarımıza ücreti karşılığında kombine satışı yapılmamaktadır. Bu mantık dışı uygulama karşısındaki sözlü ve yazılı taleplerimize yöneticiler tarafından herhangi bir açıklama getirilmemektedir. En hafif tabirle ihanet olarak adlandırıbileceğimiz bu uygulama, Fenerbahçe başkanlık makamını işgal eden Aziz Yıldırım’ın keyfi politikalarının alışık olduğumuz yaptırımlarının sonuncusudur.

BİLET FİYATLARINA TEPKİ
Uygulanan mantık dışı kombine satış politikası, geçtiğimiz günlerde açıklanan, bilet fiyatlarıyla da adeta desteklenmiştir. Halkın takımı Fenerbahçe’yi belli bir zümreye taşımayı amaçlayan Aziz Yıldırım zihniyeti astronomik düzeydeki bilet fiyatlarıyla bu amacı ortaya koymaktadır. Şampiyonlar Ligi Ön Eleme Turu’nda oynayacağımız Monaco karşılaşmasının biletleri en ucuzu 120 TL olmak üzere fahiş bir fiyattan satışa sunulmuştur. Aziz Yıldırım ve güdümündeki yöneticiler, kombine satmadıkları taraftarların bilet alıp bir şekilde içeri girmesini de engellemeyi hedeflemektedir. Türk halkının ekonomik şartları da göz önüne alındığında, satışa sunulan biletlerin neredeyse hiçbirinin satılmayacağı ortadadır. Kulübümüz hem maddi olarak bir zarara girecek hem de taraftar desteğine en çok ihtiyacı olduğu karşılaşmada boş tribünlerle başbaşa kalacaktır.
Keyfi olarak kapatılan tribünler, kanuna aykırı kombine iptalleri, tribünlere şahsi malıymış gibi bakılıp kombine çıkarılmayışı, sadece taraftarlara uygulanabilen 6222 ve sebepsiz yere yapılan-yaptırılan fişlemeler insanların sabrını zorlamaktadır.
Bunlarla birlikte; sportif anlamda bariz bir şekilde kötü yönetildiğimiz gözle görünürken, en demokratik hakkımız olan tepkiyi tribünlerden belirtmemizde ne gibi bir kötülük arandığını anlamamaktayız.

"KOMBİNELERİN YENİLENMESİNE İZİN VERİLMİYOR"
Fenerbahçe’ye gönül veren tüm arkadaşlarımız, kardeşlerimiz, büyüklerimiz şunu bilsinlerki; bizden Fenerbahçe camiasına zarar gelmez. Hakkımız olan kombinelerimizin yenilenmesine izin verilmemekte, bulunduğumuz tribüne ait bilet fiyatlarının da takdirini Fenerbahçe camiasına bırakmaktayız.

"OKUL AÇIK’TA YER ALMAYACAĞIZ"
Bu sebeplerdendirki; 2016-2017 futbol sezonunda OKUL AÇIK tribününde yer almayacağımızı belirtmek isteriz. 2016-2017 sezonunda futbol takımımızı deplasmanlarda destekleyip, diğer tüm branşlarımızın da gerek İstanbul’da gerekse deplasmanlarda peşinde olacağız. Aziz Yıldırım olduğu sürece Fenerbahçemiz’in olduğu tüm platformlarda haklı mücadelemize devam edeceğiz.
Tek amacı Fenerbahçe’yi desteklemek olup herhangi bir maddi beklenti içinde yer almayan tüm taraftar gruplarımızı da bu haklı mücadelemizde yanımızda görmeyi diliyoruz”
(İHA)