ORDU (AA) - HAYATİ AKÇAY - Yıldız ve Genç Kızlar Avrupa Boks Şampiyonası, 19-27 Eylül tarihlerinde Ordu'da düzenlenecek.

Şampiyonaya katılacak Türk Milli Takımı kafilesi, Kastamonu kampını tamamlayarak Ordu'ya geldi.

Hazırlıklarını Durugöl Kamp Eğitim Merkezi'nde sürdüren milli takımda, teknik ekip ve sporcular, AA muhabirine değerlendirmede bulundu.

Genç Mili Takım Teknik Direktörü Cahit Süme, yaklaşık 3 aydır şampiyonaya hazırlandıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"İlk kampımız Trabzon'da, iki ve üçüncüsü ise Kastamonu'da oldu. Hazırlıklarımız çok iyi geçti. Bu süreçte gördük ki sporcularımız mücadeleci. Şampiyonada her zaman olduğu gibi yine kürsünün en üstünü hedefliyoruz. Birkaç sıklette finale kalmayı ve Avrupa şampiyonluğu kazanmayı ümit ediyoruz. İnşallah ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çektirip, İstiklal Marşımızı dinlettireceğiz."

Genç Kız Milli Takımı'nda 10 sıkletin bulunduğunu dile getiren Süme, şunları söyledi:

"Takımdaki hava gayet iyi. Ev sahibi olmamız ayrı bir moral kaynağı oldu. Kendi seyircimizin önünde çok iyi bir çıkış yakalayacağımızı düşünüyoruz. Avrupa'da çok teknik ve üst düzey sporcular var. Bu sporcuların arasından en iyisi olmak için gayret edeceğiz. Ordulu vatandaşlarımızın salonu doldurmalarını rica ediyoruz. Bu çok önemli. Tek isteğimiz tribünleri doldurup bizleri desteklesinler. İnşallah Ordu halkı üzerine düşen görevi yapacaktır ve İstiklal Marşımızı da hep birlikte söyleyeceğiz."

Yıldız Milli Takım Sorumlusu Antrenörü Ahmet Çınar ise uzun bir maratonu ardından Ordu'ya geldiklerini söyledi. Şampiyonanın Türkiye'de yapılmasından son derece mutlu olduklarını kaydeden Çınar, "Federasyon başkanımız Eyüp Gözgeç'in büyük emeği var. Kendisine çok teşekkür ederiz." dedi.

Çok iyi bir kadroya sahip olduklarını anlatan Çınar, "Bir önceki Avrupa Şampiyonası'nda aldığımız 8 madalyanın üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Bunun için elimizden geleni yapacağız." ifadelerini kullandı.


- Sporcuların görüşleri


Genç Mili Takım Kaptanı Busenaz Sürmeneli, dört Türkiye, iki Avrupa ve iki dünya şampiyonluğu bulunduğunu vurgulayarak, "Yeni hedefim 3. Avrupa şampiyonluğunu kazanmak. Bunun için çok çalıştım. Hazırlık süreci çok iyi geçti. Antrenörlerim ve ailem bana bu konuda çok güveniyor. Onların bu güvenlerini boşa çıkarmamak için elimden geleni yapacağım." şeklinde konuştu.

Trabzonspor'da forma giyen sporcu, şöyle devam etti:

"Şampiyonanın ülkemizde yapılması çok moral kaynağı oldu. Kendi taraftarımızın önünde Avrupa şampiyonu olmayı çok istiyorum. İnşallah emeklerimin karşılığını alırım. Asıl hedefim olimpiyatlar, 2020'de olimpiyatlara gitmek istiyorum. Bunun için de çok çalışmam gerektiğini biliyorum. Bu hayalle günlerimi geçiriyorum ama şimdi ilk hedefim Avrupa şampiyonluğu."

Yıldız Kız Boks Milli Takımı Kaptanı Beyza Saraçoğlu da Ordu'ya büyük umutlarla geldiklerini belirterek, "Takım olarak çok iyi hazırlandık. Bizim adımıza her şey çok güzel geçiyor. Şampiyonaya da az bir süre kaldı. Avrupa şampiyonu olmak istiyorum. Sadece ben değil takımdaki herkes madalya için mücadele edecek. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğimizden kimsen şüphesi olmasın." dedi.

Genç Milli Takım sporcularından Urguya Us ise daha önce 4 kere Türkiye şampiyonu olduğunu kaydederek, "Avrupa ikinciliğim de var. Ordu'ya Avrupa şampiyonu olmak için geldim. Bunun için çok çalıştım." diye konuştu.

Yıldız Milli Takım sporcusu Sena Erdoğan, Ordulu olduğunu ve şampiyonanın Ordu'da yapılacak olmasından çok memnun olduğunu dile getirerek, "Kendi ilimde madalya kazanmayı çok istiyorum. Bunun için kendimi hazır hissediyorum. İnşallah ailemin de izlediği maçlar sonunda altın madalyaya uzanırım." değerlendirmesini yaptı.