GİRESUN (AA) - Giresun Adasının tanıtımı amacıyla 31 Temmuz Pazar günü "Giresun Açık Su Yüzme" yarışı düzenlenecek.

Bir restoranda basın toplantısı düzenleyen Giresun Valisi Hasan Karahan, Giresun'un pek çok kıymetli hazinesinin bulunduğunu, bunlardan birisinin de Giresun Adası olduğunu belirtti.

Vali Karahan, Giresun Adasının tanıtımına ve turizme kazandırılması için çalışmaların hızla sürdürüldüğünü, bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek etkinliğin tanıtıma önemli katkı sunacağına inandığını belirtti.

Giresun'un pek çok kıymetli hazinelerinin olduğunu dile getiren Karahan, "Giresun Adası da bu hazinelerden bir tanesi. En önemli parçası. Karadeniz'in üzerine tek insan yaşayan adası. Biz, bu değerimizi gelecek konuklarımıza göstermek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunlardan biri de yüzme yarışması. Bölgemizde ses getirecek bir etkinlik. Katılım ciddi rakamlara ulaştı. Bundan sonra daha da iyi olacaktır." diye konuştu.

Giresun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hasan Bulut ise, bu yıl ilk kez yapılacak olan yarışmaya katılımın yüksek olmasını beklediklerini söyledi.

Halen yarışma için yaklaşık 250 sporcunun başvuru yaptığına işaret eden Bulut, "İlimizde düzenleyeceğimiz bu etkinliğe yüksek oranda katılım söz konusu. İlimiz ve Karadeniz Bölgesi'nde ilk defa yapılan açık su yüzme yarışına yaklaşık 250'ye yakın sporcu başvuruda bulundu. Bu spor etkinliğinin yanı sıra ilimizin tanıtımına da ciddi katkı sunacaktır. Gelecek yıllarda bu etkinliği geliştirmek ve geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz." şeklinde konuştu.