GİRESUN (AA) - Giresun'da, Valilik, Belediye ve Türkiye Yüzme Federasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği organizasyonla "Açık Su Yüzme Yarışması" yapıldı.

Giresun Adası ile Çerkez mevkisi arasındaki 2 bin metrelik parkurda gerçekleştirilen yarışmaya, 11 kategoride 200'ün üzerinde yarışmacı katıldı.

Türkiye Yüzme Federasyonu Açık Su Teknik Kurulu Başkanı Bahtiyar Özçaldıran, yarışlar öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışmanın Karadeniz'de ilk kez düzenlendiğini söyledi.

Yüzme Federasyonu olarak Akdeniz, Ege ve Marmara denizlerinde birçok ulusal ve uluslararası müsabaka yaptıklarını ancak Karadeniz'de böyle bir etkinliğin gerçekleştirilmediğini dile getiren Özçaldıran, "Eksik yönümüz Karadeniz idi. Karadeniz'de fazla müsabaka yapamamıştık açıkçası. Geçen yıl Artvin Borçka'da baraj gölünde bir yarış düzenlemiştik ama o göl tarzındaydı. Deniz olarak açıkta yüzülen ilk yarış etkinliği oldu bu. Bu yarışın özelliği hem sporcuları hem de master yüzücüleri kapsaması." dedi.

Özçaldıran, yarışma sonrası ortaya çıkacak sonuca göre gelecek yıl masterler Türkiye Şampiyonası ile Avrupa Yüzme Şampiyonasının bir ayağının Giresun'da yapılabileceğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yarışma ile tecrübe kazanmaya çalışıyoruz, hem hava hem de deniz koşullarıyla ilgili. Buradan elde edeceğimiz sonuçlara göre önümüzdeki yıl bunu geleneksel hale getirip çok daha uzun mesafelere ve seviyelere taşımayı hedefliyoruz. Bu yılki mesafemiz 2 bin metre. Amacımız deniz ile insanımızı kavuşturabilmek, sporcularımızı denizlerde yüzebilir hale getirebilmek ve onları performans sporcusu yapabilmek."

Yarışmada, 15-18 yaş kategorisinde kadınlarda Zeynep Karaibrahim, erkeklerde Erdinç Usta, 19-25 yaş kategorisinde, erkeklerde Emre Öztürk, kadınlarda İlkyaz Yasal, 26-38 yaş kategorisinde erkeklerde Celal Altuntaş ve kadınlarda İmren Uyar birinci oldu.

36-50 yaş kategorisinde ise erkeklerde Osman Akkuş, bayanlarda Nilüfer Duman, 51-60 yaş kategorisinde erkeklerde Menderes Eskibıçak, bayanlarda Monika Schwazbauer, 61 yaş üstü erkeklerde Cem Yurtbay, kadınlarda Nazan Göğen birinciliği elde etti.

Yarışma sonrası düzenlenen ödül töreninde yarışmayı kazananlara ödülleri verildi.

Giresun Valisi Hasan Karahan, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Giresun'da ilk kez bu tarz bir organizasyonun gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yarışmayı geleneksel hale getirmeyi planladıklarını belirten Karahan, "Katılanlara özellikle teşekkür ediyorum. Bizler düzenledik ama siz katılımcılar olmasaydı bu güzellikler yaşanmazdı. Giresun Adası ve Giresun'un kendisi bir hazine adeta. Bunun kıymetini çoğu zaman bilemiyoruz ama siz gelenlerle birlikte bunun farkına varacağız. Bu inşallah ilk olmaz ve on yıllarca sürer." diye konuştu.