Spor Toto Süper Lig takımlarından Antalyaspor’da forma giyen Kamerunlu golcüsü Samuel Eto’o, transfer döneminin kapanmasıyla takımda kaldı.
Yeni sezon transfer döneminde adı Galatasaray ve Beşiktaş ile transfer dedikodularına karışan Antalyaspor’un Kamerunlu yıldız futbolcusu Samuel Eto’o takımda kaldı. Transfer döneminin Türkiye’de 31 Ağustos günü saat 00.00’da kapanmasıyla beraber Samuel Eto’o ne Beşiktaş ne de Galatasaray’a transfer oldu.

EN ÇOK BEŞİKTAŞ’A TRANSFER OLACAĞI KONUŞULDU
Kamerunlu oyuncu, Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi’yle teknede görüştüğü ve gerekirse Beşiktaş’a transfer olmak için Antalyaspor’dan aldığı yıllık ücretinden bile taviz vermek istemişti. Transfer döneminde sık sık Beşiktaş yöneticileriyle görüşen Eto’o’nun Beşiktaş işe görüştüğü haberlerini siyah-beyazlı takımın eski yıldız oyuncusu Pascal Nouma bile sosyal medya hesabından Kamerunlu golcünün Beşiktaş ile anlaştığını ancak son kararın yönetimde olduğuna dair paylaşımlarda bulunmuştu. Eto’o ile siyah beyazlı takımın transfer görüşmeleri, Antalyaspor yönetiminin Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) kendilerinin izni olmadan Beşiktaş kulübünün futbolcularıyla ilgilendiklerine dair şikayette bulunmuştu. Bu durum üzerine Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, yönetici Ahmet Nur Çebi, Antalyaspor’da forma giyen Samuel Eto’o’yu ile yapılan transfer görüşmeleri sebebiyle, 35 yaşındaki forvet oyuncusu Samuel Eto’o ise kulübünden izin almadan başka bir kulüple transfer görüşmesi gerçekleştirdiği için PFDK’ya sevk edilmişti. PFDK, hem yöneticilere hem de Eto’o’ya herhangi bir ceza vermedi.

7 OYUNCU TAKIMDA KALDI
Antalyaspor’da transfer döneminin kapanmasıyla birlikte kendilerinden kulüp bulması istenen oyunculardan 7 tanesi kulüp bulmayarak takımda kaldı. 45 futbolcuyla yeni sezona başlayan kırmızı-beyazlılarda Teknik Direktör Jose Morais’in takımda düşünmediği 20’ye yakın futbolcudan Kadir Bekmezci, Rais Mbolhi, Lamine Diarra, Şahin Aygüneş, Ahmet Aras, Abdel Diarra ve Can Arat takımda kaldı. Bu oyuncular sözleşmelerinde yazan garanti parayı almaya devam edecekler. Ancak takım bulamayarak kulüpte kalan 7 oyuncunun isimleri TFF verilmedi ve resmi maçlarda forma giyemeyecek.

OĞUZ MATARACI ERZURUMSPOR’A KİRALANDI
Kırmızı-beyazlıların geçtiğimiz sezon Fenerbahçe’den 150 bin TL bonservis bedeliyle takıma kazandırılan genç oyuncu Oğuz Mataracı, TFF 2. Lig ekiplerinden Büyükşehir Belediye Erzurumspor’a sezon sonuna kadar kiralandı.

ENGUENE İSPANYA’YA TRANSFER OLDU
Antalyaspor, eski başkanı Gültekin Gencer tarafından geçen sezonun devre arasında İspanya La Liga takımlarından Barcelona’nın altyapısından transfer edilen Lionel Enguene’nin sözleşmesini fesih edildi. Gültekin Gencer’in 10 milyon Euro bonservis bedeli belirlediği Enguene, İspanya 2. Lig takımlarından Lugo takımına transfer oldu. Kamerunlu Enguene, kırmızı-beyazlı takımın yıldız futbolcusu Samuel Eto’o’nun aracılığıyla takıma kazandırılmıştı.
(İHA)