Futbolda büyük tartışmalara yol açan ve 2010 Dünya Kupası'nda İngiltere ve Almanya arasında oynanan karşılaşmada İngiliz Fran Lampard'ın yaklaşık 1 metre kale çizgisini geçen şutunun gol sayılmaması sonrası startı verilen, gol çizgisi teknolojisi Cüneyt Çakır'ın da düdük çalacağı FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nın ilk karşılaması olan Sanfrecce Hiroshima-Auckland City maçında ilk kez test edilecek.

İlk denemeyi Dünya Kulüpler Karşılaşması'nda yapacak olan FIFA'nın genel sekreteri Jerome Valcke bu konu hakkında FIFA'nın resmi internet sitesine açıklamalarda bulundu.


Gol çizgisi teknolojisini bir devrim olarak nitelendiren Valcke; "Büyük gün geldi. Gol çizgisini ilk kez resmi bir maçta deneyeceğiz. Testler tamamlandı ve oldukça başarılı geçti. Bu başka açıdan da önemli bir deneme olacak. Eğer, denemelerimiz başarılı geçerse gelecek sezon FIFA Konfederasyon Kupası'nda da iki sistemden birini kullanacağız" dedi.

Gol çizgisi teknolojisi için bir çok sistem geliştirilmiş ancak 2 sistem onay aldı; Şahin gözü ve Gol hakemi. Şahin gözü, tenis ve krikette de kullanılıyor. Bu sistem 7 ayrı kamerayla golün 3D resmini çekecek. Gol hakemi ise elektro-manyetik sensörler kullanıyor. Gol hakemi için kullanılan topun da teknolojik olması gerekiyor.