ORDU (AA) - Türkiye Bireysel Yüzme Şampiyonası'na katılan ve 3 altın ve 1 gümüş madalya kazanan 16 yaşındaki Tuğçe Aktaş, altınla ödüllendirildi.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonunca bir süre önce Alanya'da düzenlenen şampiyonada başarı gösteren Orduspor Görme Engelliler Spor Kulübü sporcusu Aktaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç'i makamında ziyaret etti.

Aktaş, beraberinde kulüp başkanı Vedat Yavuz, antrenörü Kerem Çevik ve ailesiyle yaptığı ziyarette mutluluğunu Genç ile paylaştı. Tuğçe Aktaş, bundan sonraki hedefinin milli takımda yer almak olduğunu söyledi.

Kendisine verilen destekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Aktaş, "Okulumda arkadaşlarım, öğretmenlerim, hatta tanımadığım kişiler beni tebrik ediyor. Tabi ki bu da beni mutlu ediyor. Daha önceden katıldığım müsabakalarda da derecelerim oldu. Bundan sonraki hedefim milli takım. Uluslararası müsabakalara katılmayı istiyorum. Olimpiyatlar gibi önemli müsabakalarda derece almak için çalışacağım" dedi.

Kulüp başkanı Yavuz da ailesinin desteğiyle Tuğçe Aktaş'ın güzel yerlere geldiğini vurgulayarak, "İstiyoruz ki Tuğçe'nin bu başarılarını örnek alarak diğer görme engelli kardeşlerimiz de bu yolda yürüsünler. Görme engellilerin adını en üst çıtaya taşıdığı için kendisine ve ailesine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Genç ise bu başarıdan dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"İnşallah daha güzel başarılar elde edersin. Avrupa ve dünya şampiyonası ile Paralimpik Olimpiyatlara da katılmanı canı gönülden istiyorum. Biz de her zaman senin yanındayız. Ordu bu konuda şanslı. Çünkü olimpik yüzme havuzumuz var. Burada hem engelli hem de engelsiz kardeşlerimiz başarılı olsun istiyoruz."