Sene 2017, ulaşım yöntemleri deseniz, almış başını gidiyor derken, hala “İzmir’e bir maç için gidilir mi?” ya da “İzmir’e gitmek çok zahmetli” diyenler neredeyse hiç kalmamışken, 26 Ağustos Cumartesi günü İzmir Bornova Stadyumu’nda 21.45’te oynanacak olan Trabzonspor-Göztepe maçında yerinizi almaya ne dersiniz? Ayrıntılar yazımızın devamında sizleri bekliyor…

Öncelikle halen daha zamanınız varken ve koltuklar tükenmemişken en ucuz uçak bileti ya da otobüs biletini bulma şansınızın olduğunu hatırlatalım. Şu aşamada tek karar vermeniz gereken şey, hangi ulaşım yöntemini tercih edeceğiniz. Yani dilerseniz Trabzon Havalimanı’ndan direkt olarak İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na uçabilir ve hiç vakit kaybetmeden aynı gün ya da ertesi gün yine uçakla geri dönebilirsiniz. Pegasus Havayolları, SunExpress, AtlasGlobal vb. hava yolu firmalarının aktarmasız Trabzon-İzmir uçuş seferleri mevcut. Elbette daha ekonomik bir ulaşım yöntemi tercih edecekseniz de şehirlerarası otobüsle ulaşım tam size göre diyebiliriz.

Trabzon İzmir uçak bileti fiyatları ise uçuş gününden ne kadar önce aldığınıza ve uçağın doluluk oranına göre değişebilir. Mesela 26 Ağustos Cumartesi günü Trabzon’dan İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na direkt uçuş seferleri bulunan hava yolu firmaları, Pegasus Havayolları ve AtlasGlobal. Tek yön bilet ücreti ise 340-360 TL arasında değişiyor. Bu kadar yüksek fiyatlı olmasının sebebiyse o gün için var olan yüksek talepten dolayı uçağın doluluk oranlarının fazla olması. Bu nedenle elinizi çabuk tutmakta fayda var. Trabzon Havalimanı’ndan İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na hava yoluyla ulaşmaksa ortalama 1 saat 50 dakika sürüyor.

Trabzon’dan İzmir’e direkt ulaştıran otobüs firmaları, Metro, Ulusoy ve Ali Osman Ulusoy Turizm. Tek yön biletinizin ücretiyse ortalama 75-120 TL arasında değişebilir. Yolculuk süresinin uzun olduğunu düşünürsek, muhtemelen maçın oynanacağı günün öncesinde otobüs yolculuğunuza başlayacaksınız. Dolayısıyla 25 Ağustos Cuma günü Trabzon-İzmir otobüs bileti tek yön ücreti ortalama 105-110 TL. O gün için en uygun fiyatlı firma ise Ulusoy (105 TL – 2+2), sonrasında Ali Osman Ulusoy ve Metro (110 TL – 2+2) firmaları geliyor. Trabzon Otogarı’ndan kalkan otobüsler ortalama 21 saatte İzmir Otogarı’na varıyor. Bu arada günde 3 kez Trabzon-İzmir otobüs seferi var. Uçakla ulaşıma göre çok daha uygun, ancak yolculuk süresinin fazla olduğunu göz önünde bulundurmanızı öneriyoruz.

Öncelikle Trabzon’dan İzmir’e otobüsle gelmeyi düşünenlere İzmir Otogarı’ndan Bornova’ya gitmenin inanılmaz kolay olduğu müjdesini verelim. Otobüs firmalarının kendi servisleri İzmir’in hemen hemen her noktasına ulaşım hizmeti veriyor ve de ücretsiz. Hele ki maçın gerçekleşeceği stadyumun bulunduğu Bornova ilçesi İzmir Otogarı’na yakın olduğu için bu otobüs firmalarının servislerini kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Trabzon’dan İzmir’e uçakla gelecek olanlara da İzmir’in gelişmiş toplu taşıma ağının nimetlerinden faydalanabileceklerini hatırlatalım. İzmir Adnan Menderes Havalimanı iç hatlar geliş terminalinden dışarı adımınızı attıktan sonra İzban (metro) tabelalarını takip edin. Kısa bir mesafe yürüdükten sonra İzban durağını göreceksiniz. Hemen oradaki gişelerden kullan at kartlardan alarak İzban’a binebilirsiniz. Sonrasında yapacağınız tek şey havalimanı durağından Halkapınar durağına kadar gidip orada inmek ve Halkapınar’dan aktarma yapıp Bornova Metrosu’na binmek. Bornova Metrosu’na (Bornova yönü) bindikten sonra Evka-3 durağında (metronun son durağı) inin ve direkt Bornova Stadyumu’na götüren ücretsiz ring otobüslerine binin.

Trabzonspor – Göztepe maçı 8 Ekim 2016 tarihinde hizmete açılan, UEFA lisanslı, 6.500 seyirci kapasiteli, son derece büyük Bornova Stadyumu’nda 26 Ağustos Cumartesi günü saat 21.45’te gerçekleşecek olan. Trabzonspor-Göztepe maçı için her iki takıma da başarılar dileriz!maçında deplasmandaki maçı kazanıp puanımızı 7 çıkarmak çok önemli.