Gülle atmada gençler Türkiye rekortmeni Murat Gündüz, Mersin'de düzenlenecek Akdeniz Oyunları'nda madalya kazanmayı hedefliyor.

Gençlerde 6 kilo ve 7.26 kilo güllede bu yaz Türkiye rekoru kıran Gündüz, Ankara'da çalışmalarını sürdürüyor. Ev arkadaşı milli ciritçi Fatih Avan ile Eryaman Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde antrenman yapan Gündüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öncelikli hedefinin, Akdeniz Oyunları olduğunu söyledi.

Atletizme memleketi Adana'da başlayıp, çalışmalarına İzmir'de devam ettiğini belirten Gündüz, daha sonra ENKA Spor'a transfer olduğunu ifade etti. Bu kulübün formasını giyerken Mayıs ve Haziran aylarında gençlerde iki Türkiye rekoru kırdığını söyleyen Murat Gündüz, artık Fenerbahçe'nin formasını giyiyor. 19 yaşındaki atlet, güllenin yanı sıra disk de atıyor.

Henüz bir antrenör ile anlaşmaya varmadığı için çalışmalarını kendi başına sürdüren Gündüz, yıldızlar kategorisinde Avrupa ve Balkan üçüncülüklerinin bulunduğunu, iki yıl önce Singapur'daki Gençlik Olimpiyatları'nda finalde yarışma başarısı gösterdiğini söyledi. Bu seneki öncelikli hedefinin, Haziran ayında Mersin'de düzenlenecek Akdeniz Oyunları'nda madalya kazanmak olduğunu kaydeden Gündüz, ''Orada inşallah ülkemi ve kulübümü en iyi şekilde temsil edip kürsüye çıkmak istiyorum'' dedi.

Gündüz, kendisine Fatih Avan'ı örnek aldığını dile getirdi.