Dünya çapında yayın yapan ve milyonlarca takipçisi olan spor araştırma internet platformu Gracenote’a göre, Türkiye’den Güreş branşında Rıza Kayaalp ve Taha Akgül altın, Selim Yaşar Gümüş ve Elif Jale Yeşilırmak ile Cenk İldem ise bronz madalya alacak.
Dünyanın en büyük spor organizasyonu olan Olimpiyatların başlamasına sadece saatler kaldı. 206 ülkeden gelen 10 bin 403 sporcunun ter dökeceği olimpiyatlar yaklaştıkça spor otoritelerinin de tahminleri ortaya çıkmaya başladı.

GRACENOTE: EN ÇOK MADALYAYI GÜREŞ TAKIMI ALACAK
Gracenote, tüm branşlardaki ülkelerin alacakları madalyaları hesapladı. Tek tek takımların ve sporcuların durumlarını inceledikleri belirten Gracenote’a göre Türkiye’den en çok madalyanın Türkiye Güreş Milli Takımının alacağını belirtiyor.

2 ALTIN, 1 GÜMÜŞ VE 2 BRONZ MADALYA
Gracenote’un tahminlerine göre Grekoromen Milli Takımı’ndan 130 kiloda güreşen sporcumuz Rıza Kayaalp’in Altın madalya alacağını, 96 kiloda güreşen sporcumuz Cenk İldem’in ise Bronz madalya alacaklarını öngörüyor. Serbest Güreş Milli Takımımızdan 125 kiloda mindere çıkacak olan sporcumuz Taha Akgül’ün altın madalya alacağını belirtirken 96 kiloda güreşen sporcumuz Selim Yaşar’ın Gümüş, Bayanlar Güreş Milli Takımı 58 kilodaki sporcumuz Elif Jale Yeşilırmak’ın ise Bronz madalya alacağına dikkat çekiyor. Tüm sonuçlara bakıldığında Türkiye Güreş Milli Takımı’nın toplam da 2 Altın, 1 Gümüş ve 2 Bronz madalya alacaklarını tahmin ediyor.
(İHA)