CANLI OLARAK TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

Dün geceden beri devam eden toplantılarda TFF ve Kulüpler arasında fikir birliğine varılamadı... TFF Başkanı Aydınlar ve Yönetimi; Bank Asya, 2. lig ve 3. lig kulüpleriyle yaptığı görüşmelerde bir sonuç alamadı... Bu kulüplerin %70'inin ret oyu kullanacakları öğrenildi. TFF Yönetim Kurulu hazırlamış olduğu divan önergesini ve konuşmacıların sürelerini yazılı olarak delegelere imzalatmak istedi. Delegeler oluşturulacak olan divana 'evet' derken süre ve kişi sayısına itiraz etti.  Delegeler, TFF Yönetiminine "Bizi çağıran sizsiniz ama niye konuşmamıza izin vermiyorsunuz, veya kısıtlı süre veriyorsunuz" diyerek hayıflandılar.
Bu gelişmeler yaşanırken, TFF Yönetimi genel kurulun başlamasına 20 dakika kala bu durumu değerlendiren kısa bir toplantı daha yaptı.
Öte yandan bu tarihi kongreyi rekor sayıda emniyet birimi koruyor. Otelin güvenlik personelinin yanı sıra TFF'nin anlaşmış olduğu özel güvenlik firması ve Ankara Emniyeti'ne bağlı mensuplarla toplam 480 emniyet görevlisi otel çevresi ve otel içinde önemler almış durumda...
Çoğunluk kabul etmedi ama ara verildi
Genel Kurul'a aralarında İbrahim Kızıl, Sadri Şener, Kenan Yaralı gibi isimlerin olduğu bir grup kulüp yöneticisinin talebi üzerine 1 saatlik ara verildi. Divan Kurulu üyesi Yalçın Karadeniz'in gelen talep üzerine toplantıya ara verilmesini oylamaya sunduğu, çoğunluğun ara verilmesini kabul etmemesine rağmen 1 saatlik aranın verildiği gözlendi.

TOPLANTIDAN AYRINTILAR
- Divan üyesi Hasan Yener'in okuduğu Genel Kurul gündemi oy birliği ile kabul edildi...
- Genel Kurul Başkanlık Divanı Üyesi Yalçın Karadeniz şunları söyledi: Türk futbolu derinden sarsılmış ve kaotik ortama sürüklenmiştir. TFF hatalara düşmemek açısından Genel Kurulumuzu toplantıya davet etti. TFF buradan güçlü olarak çıkacaktır. Allah'tan hepimize başarılar diliyorum..
- TFF Başkan Vekili Lutfi Arıboğan'ın yaptığı açıklamaya göre Genel Kurul'a 240 delege katıldı.
TÜRK FUTBOLUNUN KRİTİK GÜNÜ
303 delegenin oy hakkı bulunduğu olağanüstü genel kurula şu ana kadar 289 kişinin kayıt yaptırdığı öğrenilirken, TFF Eski Başkanı Mahmut Özgener, genel kurula katılmadı. Ayrıca tarihin en kalabalık gazeteci ordusu da genel kurulu takip ediyor.
TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve ekibinin, Kulüpler Birliği ile ayrı bir salonda toplantıya girmesi de bu görüşmenin önemini artırırken, oylamanın açık mı kapalı yapılacağı henüz netleşmedi. Kapalı oylama yapılması daha büyük bir ihtimal ve salonda 10 adet sandık hazır durumda.
İŞTE OY KULLANACAK DELEGELER
- Spor Toto Süper Lig: 126 delege
- Bank Asya 1. Lig: 36 delege
- Spor Toto 2. Lig: 34 delege
- Spor Toto 3. Lig: 57 delege
- Diğer: 30 delege
GENEL KURUL GÜNDEMİ
1. Toplantı çoğunluğunun tutanakla tespiti
2. Toplantının açılışı
3. Genel Kurul Başkanlık Divanının oluşumu
( 1 Başkan, 1 Başkan Vekili, 2 Üye Seçimi )
4. İstiklâl Marşı ve Saygı Duruşu
5. Genel Kurul Başkanlık Divanına toplantı tutanaklarını imza yetkisi verilmesi
6. Başkanın sunuşu
7. Haklarında şike ve teşvik primi iddiası bulunan kulüplere uygulanması muhtemel yaptırımların değiştirilip değiştirilmemesinin görüşülmesi ve karara bağlanması
8. Dilekler
9. Kapanış