Haftasonu Fenerbahçe ile İstanbul'da oynanacak olan maç öncesi Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayacak olan Güneş, önemli değerlendirmelerde bulundu. ''Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağımız bir takımla, bir alt ligde oynayacağız'' diyen Şenol Güneş, ''Çok fark etmez. Biz Manchester ile de oynayabilirdik. Şimdi CSKA'ya da Real Madrid düşmüş. Keşke onunla düşseydik, daha iyi olurdu ama... Orada olmak, o atmosferde, o ambiansta olmak daha iyi olacaktı'' dedi.

Şampiyonlar Ligi'ni yaşayan bir takım olarak PSV Eindhoven ile maç yapacaklarını dile getiren Güneş, şunları kaydetti:
''Hollanda'da olması bizim için daha iyi seyirci açısından. Daha tanıyacağımız bir takım. Şampiyonlar Ligi'nde oynadığımız oyun anlayışını, daha üstüne koyarak tur atlamak için oynayacağız. Bizim o gücümüz olduğunu düşünüyorum. Bir Real Madrid, bir Barcelona'ya karşı bunu belki söyleyemezdik ama PSV de bizi aynı görüyor tabi. Onlar da bizi eleyebileceğini düşünüyor. İnşallah eleyip bir üst tura çıkarız.''

Şenol Güneş, Sporda Şiddet yasasına ilişkin olarak, "Düşme yasasının meclise geliş şekli herkesi rahatsız etti. Suçu kaldırmak için bu yasa çıkıyorsa zaten başından yanlış. Ama siz planlayarak bir işi yapıpta onun için hedefe ulaşacaksanız kanun sizi rahatsız etmemeli. Düşmeyi kaldırıpta bir yanlışı ortadan kaldırmak için yapılıyorsa bu doğru değil. Hükümet bocaladı. Kes koplaya yapıştırla kanun çıkartılmaz uyuyormu uymuyormu bakmak lazım.

Güneş, "Teknik açıdan Fenerbahçe bizden daha avantajlı. En olumsuz dönemlerde süreç bizim aleyhimize işledi. Yanlışı doğruya çevirdiler diye düşünüyorum. Eksik oyuncuları yok diye görüyorum sakatları da iyileşti. Bizim de şartlar ne olursa olsun sahaya çıkartabilecek iyi bir kadromuz olduğunu düşünüyorum. Bizde orada kazanaraz kendi adımıza son dönemdi bir ilki başarmak istiyoruz. Dolayısıyla zor bir maç" dedi.

TFF'YE; ÇOCUK OYUNCAĞIMI...

Güneş, "Tabiki Zokora'nın olmaması tecrübesi ve mantalitesiyle ilgili yokluk olarak görülebilir. Glowacki'nin kasığında ağrısı var Alanzino'nun parmağında sıkıntı var Giray'ın durumu var. Tabi bunları değerlendireceğiz. Geçen sene oynanmadı mı çocuk oyuncağı mı bu. Geçmiş unutulmaz ama geleceğe bakılır" ifadelerini kullandı.

İşte Güneş'in basın toplantısı: "Uzun bir süre sonra yeniden birlikteyiz... Maç önceleri maç sonraları zaman zaman toplantılar yapıyoruz ama daha detaylı konuşma imkanım olmadı şimdi burada konuşuyorum. Şampiyonlar Ligi'nden elendik artık UEFA Avrupa Ligindeyiz. Gençlerbirliği'ne mağlup olduk en çok bizi yaralayan bölüm lig kulvarı.

Son anda şampiyonlar liginden elenmek biraz ağır geldi. Şampiyonlar ligini çok istemiştik özellikle iyi başlamamız bizi daha da iyi motive etti. Lige baktığımızda sezon başından beri düşündüğümüz anlamda hiçbir maçı oynayamadık. Oyun anlayışındaki güzellikleri sunamadık. Ligdeki durumumuzunda iyi olduğunu söyleyemeyiz. Geride kalan bir takım görüntüsü veriyoruz tabiki bu bize yakışmıyor" dedi.

Bunları bir mazeret olarak dile getirmek te istemediğini ifade eden Güneş, "Şuanda özellikle bu yıl için bizim dışımızda gelişen olayların da tabiki katkısı olmuştur bu durumumuza. Yeni bir takım kurduk gelenler-gidenler oldu. Türkiye tabiki şikeyle sarsıldı. Mağdurun en başı biziz ama camia kent ve bölge olarak yaşamayı düşünen bir anlayışlı takım olarak mağduriyetin daha fazla arttığını düşünüyorum.

Bu dalgalanma halen daha devam ediyor. Sıkıntıların bu kadar büyüdüğü bir dönemde sanki bunu biz yapmışız gibi lanse ediliyor. Şampiyonlar ligine niye katıldınız diyen Fenerbahçeliler oldu onların bu konuşmalarını tasrif etmiyorum. Şikeyi biz çıkartmadık polis ve savcılar çıkarttı" diye konuştu.

GÜNEŞ: BUGÜNLER BİR TEST GÜNÜ

Şenol Güneş, sözlerine şöyle devam etti: "Biz bunlarla hayata devam edeceğiz geride kalanlarla değil. Sıkıntı ve sorunlardan kaçmak yerine daha fazla destekle bunu aşacağımıza inanıyorum. Bugünler bir test günü, tabiki eleştirilerin de olacağı bir dönemi yaşayacağız ama panik telaş içinde yanlış duygularla hareket etmek hem bizi hem de camiamızı zorda bırakır.

Sabırla inatla savaşmaya devam, teslim olmayı asla aklımızdan bile geçirmiyoruz. Hedefimiz ve hayallerimiz hala var. Bugün birlik olma ve destek olma günüdür. Kendi durumumuzu gözden geçirdik değerlendirmelere devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Takımın şuanki oyununun içine sinmediğini belirten Teknik Patron Şenol Güneş, "Onların yeteneklerine inanıyorum ama verimlerinin de düşük olduğunu hepsine zaten söylüyorum" dedi.

HAKSIZ SALDIRI YAPIYORLAR

Güneş, "Fenerbahçe maçı bizim için çok önemli. Kaybettiğimiz puanları orada kazanıp telafi etmek istiyoruz. Fenerbahçe'nin de iyi bir takım olduğunu düşüyorum. Fenerbahçe'nin bize haksız saldırıları olduğunu da söyleyeyim. Başkanlarının Türk futboluna katkılar yaptığını söyledim çok öncesinden evet ama sonra ortaya bu olaylar çıktı bunu ben yapmadım sonuçta o yaptı. Ama yinede Trabzonspor'a saldırıyorlar. Bu yanlışı anlamıyorum. Ne yanlışa ortak oluruz ne de doğruya yanlış deriz" ifadelerini kullandı.

ZOKORA'YA VERİLEN 3 MAÇLIK CEZA

Güneş, "Elinin havada olması ve çarpması belki sarı kart olabilirdi ama hakem taktir hakkını kırmızıdan gösterdi. Bence mağdur olduk o maçta. Ama hakem nasıl düşündü ne rapor verdi bilmiyorum. Söylüyorum hep adaleti kendinize göre kullanırsanız hep adaletsizlik çıkar ortaya. Bize 3 maç verildi diye demiyorum aynı suç işlenmişse aynı ceza verilmelidir. Bir suça başka bir suça daha başka ceza olmaz" dedi.

Saha dışında etkileme faktörünün olduğunu belirten Güneş, "Adaleti sağlayacak olan yetkililerdir. Kanunlar değildir, kanunları değiştirmek yerine düşüncelerimizi değişelim. Kanun uygulamayı bilmiyorsan değiştirirsin, değiştirirsin... Barışın olmadığı yerde adalette olmaz şuanda bir barış koyamadık biz. Bana göre Fenerbahçe'nin bize saldırı nedeni budur" diye konuştu.

'Kurumların görevini yeteri kadar yerine getirdiğine inanıyormusunuz' şeklindeki soruya Güneş, "Hukukçular ve magazinciler futbolu daha çok konuşuyor. Futbolu yöneten yöneticiler, medya mensupları ne kadar etkili. 3 Temmuz sonrası ben sürecin iyi kullanıldığını düşünmüyorum. Bu olaylardan her kurum etkilendi" cevabını verdi.

Güneş, "İddianameyi okuduğum zaman ne kadar mağdur olduğumuzu görüyorum. Eğer onları yapmışsa Fenerbahçe beni mağdur ettin ne yapayım ben yani. Kaldı ki; iddianamede bunlar yazıyon savcılık bunları diyor. İddianameyi okuduğumda bizde hiçbirşey yok diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Güneş, "Asbaşkanımızın dediği gibi belkide ödül almamız gerekirken adımızın geçmesi beni rahatsız ediyor bunu söyleyeyim" dedi.

GÜNEŞ'TEN PSV YORUMU

Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi maçında PSV ile eşleşmesini yorumlayan Güneş, "Hayırlı olsun. Şampiyonlar Liginde oynayacağımız takımla bir alt ligde oynuyoruz. CSKA ile Real Madrid eşleşmiş keşke orada biz olsaydık o atmosferi yaşasaydık. Güçlü bir ekip orada da burada da oynayacağız zevkli olacak. Sonucunu hep birlikte göreceğiz" dedi.