Türkiye Güreş Federasyonu, 2016 Rio Olimpiyatları açılış töreninde Türkiye bayrağını milli güreşçi Rıza Kayaalp’in taşıyacağının açıklaması üzerine sosyal medyada ve bazı yayın organlarında sporcuyla ilgili yapılan yorumlar üzerine bir açıklama yaptı.
Federasyondan yapılan yazılı açıklamada, "Gençlik ve Spor Bakanlığımızın, Maracana Stadı’nda düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyatları açılış töreninde Türkiye bayrağını milli güreşçimiz Rıza Kayaalp’in taşıyacağını açıklaması üzerine sosyal medyada ve bazı yayın organlarında sporcumuzla ilgili haksız yere yorumlar yapılması üzerine Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı olarak açıklama gereği duyulmuştur" denilirken, devamında şu ifadelere yer verildi:

"Kendisinden olimpiyatlarda ’Altın Madalya’ beklediğimiz Milli Güreşçimiz Rıza Kayaalp hakkında sosyal medyada ve bazı yayın organlarında çıkan spekülatif haberler gerçek dışıdır. Kendisi hiçbir şekilde men cezası almamıştır. Ayrıca Dünya Şampiyonu güreşçimiz Rıza Kayaalp, kişilik olarak çok mütevazi ve centilmen birisidir.
Kendisi; 2 Dünya Şampiyonluğu, 6 Avrupa şampiyonluğu, 2 Akdeniz Oyunları Şampiyonluğu, 2 Dünya Üniversite Oyunları Dünya Şampiyonluğu, 2 Dünya Kupası Şampiyonluğu, 2012 Londra Olimpiyatları üçüncülüğü ile Yıldız ve Gençlerde Avrupa ve Dünya Şampiyonluğu elde etmiş ve bugün Rio Olimpiyat oyunlarından en büyük madalya beklediğimiz sporcularımızdan birisidir. Aynı zamanda geçen ay Dünya Güreş Birliği (UWW) tarafından "DÜNYANIN EN İYİ GÜREŞÇİSİ" seçilerek bizlere bir gurur daha yaşatmıştır.
Ülkesine, milletine ve bayrağına bu kadar gurur yaşatan sporcumuzun Olimpiyat oyunlarında 80 milyonu temsilen bayrağımızı taşıması en doğal hakkıdır."
(İHA)