Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "Güzel bir hikaye. Bunu zenginleştirmeye çalışıyoruz. Umarım bunun karşılığını alırız" dedi.
Spor Toto Süper Lig’in 3. haftasında Medipol Başakşehir, sahasında karşılaştığı Kasımpaşa’yı 3-1 mağlup ederek, 3’te 3 yaptı. Karşılama sonrasında düzenlenen basın toplantısında Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, açıklamalarda bulundu.
Süper Lig’de ilk iki haftada ligin en fazla direkt oynayan, faul ve orta yapan takımı ile oynadıklarını hatırlatan Avcı, “Duran toplarda etkiliydiler. Biz de bunun üzerinden çalıştık. Baskı yapıp, uzun oynayıp, düzen topları almak bizim için önemliydi. Kasımpaşa bugün 49 tane yüksek top atmış. Biz bugün daha iyi bir oyun seyrettirebilirdik. Topun oyunda kalma süresi 43-44 dakika. Oyun fazla durdu. Ligde faul ortalaması 17, bugün bize verilmeyenler dışında 27 tane faulü var. Böyle bir oyunda duran toptan geriye düşmek sıkıntılı oluyor. Rakip iki haftanın en fazla orta yapan takımı iken biz 17 tane yaptık. Onlar 13 tane yapabildiler. Geri dönüşü son derece sağlıklı oldu. Oyundan hiç kopmadılar. Oyunun içinde zaman zaman gerginlikler oldu. Topun oyunda kalma süresi 44 dakika. Sedye giriyor, boş dönüyor. Bir daha giriyor, bir daha boş dönüyor. Oyunu hızlandırmak için hocalarımızın da yardımcı olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

“GÜZEL BİR HİKAYEYİ ZENGİNLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Ligde ilk 3 haftada 9 galibiyet aldıklarını vurgulayan Abdullah Avcı, “Tek gol yedik duran toptan. Bizim için bu lige başlama açısından da ilk defa oluyor. Bu önemli. Güzel bir hikaye. Bunu zenginleştirmeye çalışıyoruz. Umarım bunun karşılığını alırız. Oyuncularımı tebrik ediyorum” diye konuştu.

“MUSTAFA DAHA FAZLA SÜRE ALACAK”
Basın mensupları tarafından Mustafa Pektemek’in oynama süresi hakkında sorulan soruya Avcı, şöyle cevap verdi:
“Sakatlıklar yaşadı. Son 1,5 senedir az maç oynadı. Çok iyi çalışıyor. Süresini arttırıyoruz. Bugün iki santrafor sahanın içinde güzel resim çıktı. İlk gol taçtan çalıştığımız. Daha fazla süre alacak. Bazen ikisi oynayacak. Bazen sonradan girecek. Şunu da hatırlatayım. Oyuncularım iyi çalışıyor. Bugün oyuna giren Cenk, Hakan antrenmanlardaki performansını sahada yansıttığı için karşılığını alıyorlar.”
Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, ayrıca herkesin Kurban Bayramı’nı kutladığını söyledi.
(İHA)