Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, kaptan Onur Kıvrak ile yaşanan sorunu anlattı.
TRT Spor’da açıklamalarda bulunan Başkan Hacıosmanoğlu, bordo-mavililerin yurt dışı kampında Onur Kıvrak ile sportif direktör Süleyman Hurma arasında yaşanan olayları anlattı.
Kampta yaşanan olayları anlatan Hacıosmanoğlu, "Kamptayım, maça gidiyoruz. Milosevski’yi ziyarete gidiyorduk. İki kaptanla beraber gidelim dedik. Konsolos da yanımızda. 3 araba var. Bir ben, biri hoca ve Süleyman Hurma, diğeri de oyuncuların bineceği. Yanlışlıkla Süleyman Hurma ve hocanın arabaya oturuyorlar. Süleyman Hurma da onlara minibüse geçin diyor, rahat oturun diyor. Bu noktadan sonra olaylar yaşanıyor. Benim 3-5 metre yanımda yaşandı. Ben yürüyerek giderim, önemli değil. Bir takımın kaptanısın, benim de sevdiğim kardeşim olarak gördüğüm birisi. Orada çıkar gidersiniz arabaya. Kalkıp da sportif direktöre; ’Bu takımın kaptanıyım, çocuk değilim. Bir o arabaya, bir bu arabaya bindiriyorsunuz. Oyunculara saygı duyun deyip’ arabanın kapısını çarpacaksın. Koltukları tekmeleyeceksin. Sportif direktöre el sallayıp ’Sen kimsin seninle sonra görüşeceğiz’ diyeceksin. Ben orada görmeme rağmen gitmedim, aksi bir durum olmasın diye. Bunlar yaşandı geçti" dedi.

"BEN KİMSENİN BAŞKANI DEĞİLİM, ABİNİZİM"
Yaşanan olayların detayını da anlatan Başkan Hacıosmanoğlu, şunları dile getirdi:
"Ben Onur’a özür dile kapansın diyorum ama bana; ’O kim de ben özür dileyeceğim’ diyor. Telefonda ’git Trabzon’a beni bekle gelince halledeceğiz’ diyorum, ’tamam anladım’ diyor gidiyor. Ama İstanbul’a gidiyor. Sonra biz geldiğimizde, taraftarla konuşuyoruz ve benim ölmüş hacı anama küfrediyorlar. Ben kimsenin başkanı değilim, abinizim. Bunlara rağmen sabahtan beri kendisiyle görüştüm. Şunu söyledim; yanımda kaptan Mustafa da var. Onunla da konuştum. Haksızlığını biliyorsun, ’yaptığım hatadan dolayı özür diliyorum’ diye açıklama yapacaksın. Biz de açıklamaya yapacağız. Siz de okudunuz yaptığı açıklamayı. Onur’a özel uçak yolladım, Trabzon’a gelmesini söyledik. Eşinin rahatsız olduğunu söyledi, geçmiş olsun dedim. Sonra önemli bir arkadaşıma arattırdım, hastanede yardım edelim diye, hastaneden çıkmış. Dedim ki özel uçak bekliyor gel. Uçak saat 14.00’dan bu yana hala orada bekliyor."

"BEKLENTİMİZ GELİP, YANLIŞLARI ORTADAN KALDIRMASI"
Onur Kıvrak’ın Trabzonspor oyuncusu olduğunu ve gönderilmeyeceğini söyleyen Hacıosmanoğlu, "O bizim değer verdiğimiz bir sporcudur. Bu kulübün devrime ihtiyacı var. Hiyerarşik yapıya herkes uyacak. Hata yapan da bedelini ödeyecek, kim yapıyorsa. Eskiden gelen düzen devam etmeyecek. Onur, Trabzonspor’un sözleşmeli futbolcusu. Bağlar kopmadı. Trabzonspor, Onur’u ben olduğum sürece satmayacak. Selçuk gibi gidebilir ama biz satmayacağız. Beklentimiz gelip, yanlışları ortadan kaldırması" şeklinde konuştu.
(İHA)