Hakkında yakalama kararı olan eski milli futbolcu Hakan Şükür’ün ismi, Edirne’deki ünlüler kaldırımından söküldü.
Edirne’de, 2012 yılında dönemin Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin kararıyla Hollywood kaldırımlarında artistlerin isimlerinin yer alması örnek alınarak, kaldırım yenileme çalışmaları sırasında Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’da forma giyen ve efsane olan futbolcuların isimleri Londra Asfaltı, Talatpaşa Bulvarı üzerinde bulunan kaldırımlara yazılmıştı.

ŞÜKÜR’ÜN İSMİ KALDIRILDI
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın, FETÖ operasyonları kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan eski Milli futbolcu Hakan Şükür’ün isminin yer aldığı Galatasaray kaldırımından, isminin sökülmesi talimatını verdiği öğrenildi. Edirne Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, talimatla parlak metalle kaldırımda sabitlenen Hakan Şükür isminin önce vidalarını söktü ardından da keserle ismi yerinden çıkararak, kaldırımı temizledi. Galatasaray Kulübü’nün yıldız üzerine işlenen logosunun da bulunduğu kaldırım üzerinde Arif Erdem, Hasan Şaş gibi eski yıldız futbolcuların da adı yer alıyor.

"HAKAN ŞÜKÜR’E YAZIKLAR OLSUN"
Edirne Belediye Başkanlığı tarafından alınan kararla Hakan Şükür isminin kaldırımdan sökülmesini desteklediklerini belirten Aydemir Çekiç "Bizler Edirneliler olarak vatana ihanet edene Türkiye Cumhuriyeti’ni bozmaya çalışanlara her zaman karşıyız. Ama Hakan Şükür bu FETÖ’nün içindeyse yazıklar olsun. Türkiye’de bir tane FETÖ’cü kalmayacak. Edirneliler olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı da destekliyoruz" dedi.

TFF VE GALATASARAY KULÜBÜ’DE İSMİNİ KALDIRDI
Öte yandan, geçtiğimiz günlerde Türkiye Futbol Feredasyonu da tüm milli futbolcuların resimlerinin yer aldığı Futbolcular Müzesi’nden Hakan Şükür’ün resmini kaldırma kararı almıştı. Bir süre önce Galatasaray’ın da hakkında disiplin işlemi başlattığı Şükür ile ilgili Riva Tesisleri’nde milli futbolcunun tüm resimlerini kaldırma kararı alınmıştı.
(İHA)