Mersin’de hakem ve gözlemcilerin katıldığı gecede, FİFA kokartlı eski hakem ve Merkez Hakem Kurulu (MHK) üyesi Kadir Tozlu’ya doğum günü sürprizi yapıldı.
Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Mersin Şubesi tarafından, kentteki hakem ve gözlemcilerin katıldığı ’Birlik ve Dayanışma Gecesi’ düzenlendi. Gecede konuşan TFFHGD Mersin Şube Başkanı Hüdaverdi Savcı, gecenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "1999 yılında hakemliğe başladım, 2005 yılında Mersin’e geldim. O günden bu yana hakemlik yapıyorum. Saha içerisinde herkes kadar bayrak salladım, düdük çaldım. Ama bu hakem camiası bana her şeyden öte hayatı öğretti. İyi ki bu camiadayım" dedi.
Mersin İl Hakem Kurulu Başkanı Tuncer Asla ise, gözlemci ve hakem arkadaşlarıyla birlikte, böyle bir gecede birlik ve beraberlik içerisinde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Aslan, Mersin’deki bu birlik ve beraberliğin devam etmesini istedi.
FİFA kokartlı eski hakem ve MHK üyesi Kadir Tozlu da gecede yaptığı konuşmada, bir eğitimci, bir öğretmen iken tesadüf eseri hakem olduğunu belirterek, bir futbol takımında top oynadığı sırada yaşadığı bir olay sonrası katıldığı hakemlik kursunda cevapladığı bir soru ile bu mesleğe başladığını anlattı. Sonrasında buralara kadar geldiğini dile getiren Tozlu, "Benim hakemliğe çok borcum var. Özellikle manevi açıdan çok borcum var. Şu anki görevimin ne kadar süreceğini bilmiyorum. Ama tek amacım var, yetenekli, genç, tahsilli, cesur hakemleri Türk futboluna kazandırmak" diye konuştu.
Konuşmaların ardından müzikle devam eden gecede, Kadir Tozlu’ya doğum günü sürprizi yapıldı. Tozlu, kendisi için hazırlanan doğum günü pastasını hakem arkadaşlarıyla birlikte kesti. Gecede ayrıca, aday hakemlikten il hakemliğine yükselenler hakemlik yemini ederek kokart taktı.
(İHA)