Trabzon’da da KESK Şubeler Platformu tarafından düzenlenen grev yürüyüşü ilk olarak Atapark’tan başlayarak Meydan Parkı’nda son buldu. Sloganlarla yürüyen katılımcılar ardından Meydan Parkı’nda bir basın açıklaması düzenleyerek eylemi noktaladı.

Burada konuşan KESK Dönem Sözcüsü Muhammet İkinci, “Grevsiz toplu sözleşme, Toplu Sözleşmesiz Sendika olmaz diyenler” diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Buradan Türkiye’nin her yerinde yüreği aydınlık bir gelecek için çarpan tüm dostlarımaz selam gönderiyoruz. Bu ülkede uzun süredir gecenin karanlığı hakim. Hak ve özgürlükleri için mücadele eden tüm kesimler bu karanlığa mahkum edilmek isteniyor. AKP iktidarının yaptığı her icraat, attığı her adım bu ülkenin üzerine çöken karanlığı daha da arttırıyor. Şimdi, şu saatlerde mecliste oylaması için canla başla çalıştıklarıbütçe bu karanlığı da da zifiri hale getiriyor.

Bu bütçede grevli tolu sözleşme mücadelesi yürüten kamu emekçileri yine yok. Bu bütçede 659 TL’ye mahkum edilen milyonlarca asgari ücretli yine yok. Bu bütçede kıdem tazminatı gasp edilmek istenen işçiler yine yok. Bu bütçede gübre parası bulumayan çiftçiler köylüler yine yok. Bu bütçede vergi yükü altında ezilen küçük esnaf yine yok”

Sözlerine Yoksulluğun, adaletsizliğin, hukuksuzluğun hakim kılınmak istendiği bir ülkede, emeğin emekçilerin haklarının tanınmadığı bir ülkede, demokrasiden de sendikal hak ve özgürlüklerden de söz etmek mümkün değildir” diye devam eden İkinci, “Grev hakkının yasal teminat altına alındığı bir Toplu Sözleşme düzeni içiny Kamu hizmetlerinin ticarileştirmesine, KHK Sultasına, Angarya ve zorunlu fazla mesaiye, her türlü güvencisiz çalıştırılmaya son verilmesi için. Tüm çalışanlara kadrolu iş güvencesi, insan onuruna yakışır bir ücret ve sağlıklı çalışma koşullarının sağlanması için. Çalışma yaşamının demokratikleştirilmesi için, Temel ücartelerin arttırılmasıyla sağlanacak gerçek bir eşit işe eşit ücret sistemi için, Ek ödemelerin tüm emekçiler için eşitlenecek emekliliğe yansıtılması için, Net asgari ücretin açlık sınırı olan bin TL’yi çıkarılarak tüm ücret ve maaşlarda bu tutarın vergi kesintisi dışında bırakılması için” diye konuştu.”
Konuşmanın ardından eyleme katılan tüm katılımcılar horon oynayarak eylemi noktaladı.