Altıntop, yaptığı açıklamada yeni sezonda şanssızlığının gittiğini belirterek, şunları söyledi:"Şeytanın bacağını geçtiğimiz yıl bir türlü kıramamıştım. Yeni sezonda şansızlığım gitti. Artık daha rahat oynuyor, gollerimi atıyor, attırıyorum da. Çok formdayım. Türkiye A Milli Takımı'nda yeni yapılanmada ben de olacağım. Bundesliga'da oynamaya başladığım yıllardaki golcülüğümü hatırladım" dedi.Almanya'nın Kicker dergisi de, "Birden Halil gollerini atmaya başladı" manşetiyle yaptığı haberde, "Halil, Trabzonspor formasıyla Süper Lig'de 4 gol atıp, 4 de asist yaptı. Türkiye A Milli Takımı'na da tekrar seçilen Halil, sezonun ikinci yarısına da golle başladı" ifadesi kullanıldı.


GOLLERE TEKRAR DÖNÜŞ
Bundesliga'da özellikle son yılında Eintracht Frankfurt formasıyla sezonu golsüz geçirip, takımının ikinci lige düşmesini önleyemeyen Halil Altıntop'un Trabzonspor'a transferi adeta büyük bir şans olduğu kaydedildi. Bundesliga'da Kaiserslautern formasıyla 20 gol atıp gol krallığında ikinci olan, fakat daha sonra Schalke ve Frankfurt'ta son dört yılında sadece 13 gol atan Halil Altıntop'un Trabzon'a gitmesiyle, "Halil, Trabzonspor'da tekrar futbola ve gollerine döndü. Burak Yılmaz'la birlikte taraftarlarını en çok sevdiği isim olmayı da başardı" yorumu yapıldı.


ŞENOL GÜNEŞ: "HALİL GOLLERİYLE GELDİ"
Halil Altıntop'un tekniği, sürati ve hızlı futbol oynama düşüncesinin Trabzonspor'a büyük katkı yaptığını söyleyen teknik direktör Şenol Güneş'in, şu yorumu da haberde yer aldı:"Halil bizi futboluyla, attığı ve attırdığı gollerle memnun edip sevindiriyor, ileriki günlerde de sevindirecek. Halil, Trabzonspor'a geldi, gollerini de beraberinde getirdi. Bunlar bizi başarıya götürecek."