Mersin İdmanyurdu Başkanı Ali Kahramanlı, Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic’in yaptığı hareketlerin doğru olmadığını ifade ederek, "Bunlar sporun çirkinlikleridir. Hele hele Trabzonspor gibi büyük bir kulübe öyle bir hoca yakışmıyor" dedi.
Spor Toto Süper Ligi’nin 7. haftasında evinde Eskişehirspor’u ağırlayacak olan Mersin İdmanyurdu, hazırlıklarını sürdürüyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Macit Özcan Spor Kompleksi’nde teknik direktör Rıza Çalımbay liderliğinde çalışmalarını sürdüren kırmızı-lacivertli futbolcuların neşeli olduğu gözlendi. Isınma hareketleri ile başlayan antrenmanda dar alanda pas çalışması yapılırken, çift kale maç ile idman sona erdi.

"KENDİ SAHAMIZDAKİ MAÇI ÇOK İYİ BİR ŞEKİLDE BİTİRMEMİZ GEREKİYOR"
Antrenman öncesi İHA muhabirine açıklamalarda bulunan teknik direktör Rıza Çalımbay, Eskişehirspor maçını kazanmaları gerektiğini vurgulayarak, "Kendi sahamızdaki avantajımızı iyi kullanmamız lazım. Fikstüre baktığınız zaman bizim iyi bir fikstürümüz yok. Bundan sonra oynayacağımız maçlar da zor. Bunlar içinde üst üste Fenerbahçe ve Galatasaray deplasmanları var. Onun içinde onların ne olacağı belli değil. 3 ihtimalli maçlar. O yüzden kendi sahamızdaki maçları, taraftarımızın da desteği ile tabi bizde sahada çok iyi mücadele ederek kazanmamız gerekiyor. Oynadığımız son Trabzonspor maçı mücadele olarak gerçekten çok iyiydi. Belki 10 kişi kalmasaydı uzun bir süre o maçı da çevirebilirdik. Ama yaptığımız hatalar oldu özellikle duran toplarda. Artık bunları da yapmamız gerektiğini ve buradaki mücadelemize Trabzon’da göstermiş olduğumuz mücadelenin üzerine koyup daha iyi oynayarak, daha çok gol pozisyonuna girerek değerlendirmemiz gerekiyor. Yani kendi sahamızdaki maçı çok iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor" diye konuştu.
Takımda bazı eksiklerin olduğunu belirten Çalımbay, "Prejuce Nakoulma sakat, ülkesinde. Gökçek Vederson, cezalı. Onun dışında Serkan Balcı’nın durumu belli değil. Bunların dışında bir eksiğimiz yok. Tabi şimdi eksikler olabilir. Onların yerini dolduracak arkadaşlarımız var. Herkes kapasitesinin üzerine çıkarsa bu maçı iyi bir şekilde bitiririz. Eskişehirspor takımı hakikaten iyi bir takım. Deplasmanlarda oyundan kopmayan bir takım. Ona göre de maçın sonuna kadar, hakemin son düdüğüne kadar mücadelemizi devam ettirmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

"TRABZONSPOR GİBİ BÜYÜK BİR KULÜBE ÖYLE BİR HOCA YAKIŞMIYOR"
Kulüp başkanı Ali Kahramanlı ise önlerinde önemli bir maçlarının olduğunun altını çizerek, "Eskişehirspor ile kendi sahamızda karşılaşacağız. Tabi Trabzonspor maçında almış olduğumuz mağlubiyet, olağandır. Ama tabi o maçta gördüğünüz gibi hem hakemin hem de özellikle Trabzonspor’a yakışmayan bir hocanın saha içerisinde hem hakeme çağırıp, bağırması hem de etrafı rahatsız etmesi, baskı kurması doğru değil. Bunlar sporun güzellikleri değil. Bunlar sporun çirkinlikleridir. Hele hele Trabzonspor gibi büyük bir kulübe öyle bir hoca yakışmıyor. Ama ne olursa olsun biz o maçı geride bıraktık. Artık önümüzdeki maça yoğunlaştık. Şu anda gayet her şey güzel. Çocuklarımızın ,futbolcularımızın moralleri en üst seviyede. İnşallah bu hafta kendi sahamızda, taraftarlarımızın desteği ile yeneceğimize inanıyoruz. O güç bizde var. Bizim başımızda Rıza Çalımbay başkanlığında bir teknik heyetimiz var. Biz onlara güveniyoruz. İnşallah bu hafta kazanarak çıkışımızı yeniden sürdüreceğiz" dedi.
(İHA)