Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, takım olarak henüz hazır olmadıklarını belirterek, UEFA Avrupa Ligi Play-off turu’ndaki rakipleri Rostov’u elemelerinin sürpriz olacağını söyledi. Halilhodzic, Malouda ile yaşadıkları olaya da açıklık getirdi.
Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic ve genç kaleci İbrahim Demir, yarın akşam UEFA Avrupa Ligi Play-off turunda oynanacak olan Rostov maçı öncesi Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi. Halilhodzic, çok sıkıntılı bir süreç geçirdiklerini belirterek, “Tam 35 gündür Trabzonspor’dayım. 35 günde yaklaşık 365 günlük olaylar yaşandı. Bildiğim tek şey 35 gündür tesislerden dışarı çıkamadığım. Bu kadar sıkıntılı bir süreç olacağını düşünmüyordum. Bazı olayların daha erkenden hazırlanmış ve halledilmiş olduğunu bekliyordum. Yarın resmi müsabakalar başlıyor. Bu sürece maalesef bir hazırlık maçıyla gelebildik. O yüzden birçok sıkıntılarım var, düşünmem gereken konular var. Size daha önce söyledim, iki takım da tam anlamıyla hazır olmayabilir. Maalesef son yapılan transferlerin hepsi UEFA listesine katılamadı. Bu maç bizim için çok önemli" dedi.

"İKİ MAÇ SONUCUNDA RAKİBİMİZİ ELEMEK İSTİYORUZ"
Halilhodzic, başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun turu geçmeleri yönünde kendilerinden istekte bulunduğunu ifade ederek, "Bu yüzden takımın arzusuna ve isteğine dayanmam gerekiyordu. Bunu takım ruhuna ve mental gücüne dayanarak yapmam gerekiyor. Bu şekilde davranırsak maksimum güçle mücadele ederiz. Birkaç günden beri rakip takımı izliyoruz. Hatta yardımcı antrenörüm Rusya’ya giderek iki maçlarını izleme fırsatı buldu. Rakip takımımızın olumlu ve olumsuz yönlerini inceleyebildik. Rakibimiz lige ve hazırlıklara bizden daha önce başladı. Muhtemelen 10 müsabaka gerçekleştirdiler. Yani bu yönden biraz avantajlılar. Sezon başını iyi geçirmemiş olsalar bile her maçlarını izledim ve iyi bir takım gördüm. Birçok fırsata girebilen bir takım. Artık kaç penaltı kazanabildiler bilmiyorum ama neredeyse her maçta bir penaltı pozisyonları olduğunu inceledim. Defansif anlamda birebir mücadeleleri çok başarılı bir takım. Rakibimizin bu kadar avantajlı yönlerine rağmen biz elimizden geleni yapıp yarın akşam sürprizi gerçekleştirmek istiyoruz. İki maç sonucunda rakibimizi elemeyi istiyoruz. Hatta zor olacağını söylesem bile biz bunu başarmak durumundayız" ifadelerini kullandı.

"HEDEFLERİMİZİ ROSTOV’U ELERSEK KONUŞMAK GEREK"
Şu an için Avrupa Kupaları’nda bir hedef belirlemenin zor olacağını dile getiren Halilhodzic, şöyle konuştu:
"İki ay sonra bu müsabakayı gerçekleştirmiş olsak size bugünkünden çok farklı bir konuşma sunabilirim. Muhtemelen herkesin bu takımdan birçok beklentisi var. Muhtemelen Vahid hocanın gelmesiyle, elinde sihirli bir değnek varmış gibi hemen bir haftada her şeyi halledebileceğini düşünmüş olabilirler ama maalesef durum vaziyet bugün neyse odur. Trabzonspor geçen sene Avrupa kupalarında çok güzel bir tavır sergiledi. Bu sene tam anlamıyla ne olur pek söylemesi zor. Rostov takımını eleyebilirsek, elersek bizim için hem moral açısından, hem güç açısından çok büyük bir enerji kaynağı olur. Bu turu geçersek Trabzonspor’un hedeflerini, Avrupa’daki beklentileri o zaman konuşmak gerek."

"TAKIMIMIZ MAALESEF HAZIR DEĞİL"
Halilhodzic, bir gazetenin, ’Rostov’u elemenin sürpriz olacağını söylediniz, gerçekten bu kadar zor mu’ şeklindeki sorusuna, "Büyük bir başarı olur. Şu an henüz bir maç kazanamadık. Maalesef kadromuzla tek bir hazırlık maçı yapmış olduk. Onlar en azından 10 maç yaptı ve lige başladılar. Dediğim gibi bu maç iki ay ileride olmuş olsa veya 5-6 maç oynamış olsak, sizle şu an paylaştıklarımdan tamamen farklı şeyler söyleyebilirdim. Bu elimdeki kadro geçen ayın 13’ünde elimde olmuş olsaydı ve onlarla çalışmış olsaydım size yarın Rostov’u kesinlikle yeneceğimizi söyleyebilirdim. Herkes şunu bilmeli ki takımımız maalesef hazır değil. Bu kadroya Constant gibi bir oyuncu veya Mehmet Ekici gibi bir oyuncu katabilmiş olsaydım şansımız daha fazla olurdu. Veya Özer sakat olmasaydı durum çok farklı olurdu" cevabını verdi.

"BİRİ KAZANMA ARZUSU YAŞIYORSA O DA VAHİD HOCADIR"
Halilhodzic, taraftarların kendisinden beklentilerinin farkında olduğunu belirterek, "Her zaman olumlu açıklamalar yapmıyorum. Ben sadece gerçekleri konuşurum ve takımımın durumu bu. Ben gerçeği yansıtıyorum, gerçeği paylaşıyorum. Özür de aramıyorum, hata da aramıyorum. Biri kazanma arzusu yaşıyorsa o da Vahid hocadır. Bütün oyunculara tekrar tekrar sorabilirsiniz bütün bu süre içinde yaptığımız çalışmaların ne kadar yoğun olduğunu. Her şeyin şeffaf olduğunu, her idmandan sonra neler yaşandığını neler olduğunu biliyorsunuz. Her gün size rapor veren Trabzonspor bünyesinde çalışan birileri var. Şu an gülüyorsunuz hiç hoş bir durum değil. O yüzden hiçbir şey saklamıyorum" dedi.

"BAŞIMIZDAN GEÇEN OLAY TAMAMEN MALOUDA TARAFINDAN KURGULANMIŞ BİR OLAYDI"
Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, Malouda ile yaşadığı tartışmayla ilgili olarak ise şu ifadeleri kullandı:
"Biliyorsunuz ilk defa Malouda konusunda konuşuyorum ama siz her şeyden haberdarsınız zaten. Olaydan 5 dakika sonra hepinizin haberdar olduğunu biliyorum. Bu konuyu tartışacak veya konuşacak insanlar ya başkanımız ya da hocalardır. Herhangi biri bu konuları dile getiremez. Ben hoca olarak bunu dile getirmek zorundayım ve zamanını bekliyorum. Malouda maalesef profesyonel bir hata yaptı, çok büyük bir profesyonel hata yaptı. Raporumu hazırladım ve bu rapor doğrultusunda artık cezası neyse verilmesini istedim. Ancak Malouda’nın bu tavrı beni şaşırtmadı. Bu kulüp içerisinde daha önceki iki hocayla da aynı şekilde sıkıntılar yaşadı. Chelsea’de de yaşadı. Milli takımda da yaşadı, Lyon’da da yaşadı bu durumu. Yani başımızdan geçen bu olay tamamen Malouda tarafından kurgulanmış bir olaydı. Çünkü bir gün öncesinden maddi yönden her şeyi halletmiştik, parası ödenmişti. Bir yere gitmesi için de bir çare üretmesi gerekiyordu ve bunu yaptı. Ben daha fazla bilgi vermek istemiyorum veya konuşmak istemiyorum. Herkeste bu saatten sonra kendi sorumluluklarını ve hatalarını kabul edecek. Bu konu hakkında daha fazla konuşmak istemiyorum. Bu konu benim için unutulmuştur kapanmıştır."

"PARAYI DÜŞÜNEN OYUNCULARIN TRABZON’A GELMESİ GEREKMİYOR"
Halilhodzic, bazı yabancı oyuncuların takıma şantaj yaptığını vurgulayarak, "10 gün içerisinde çok hızlı bir şekilde 9 transfer gerçekleştirdik. Kariyerim boyunca ilk defa, karşılaşmadığım bir durumla karşılaştım. Gitmek istemeyen, gitmek için müthiş para isteyen oyuncular oldu. Bu olay yüzünden Kevin Constant listeye giremedi. O yüzden birkaç kişiye çok sinirliyim ve bu sinirim aslında yabancı oyunculara. Bu oyunculara kulübümüz çok iyi niyetli davrandı ve maalesef bunu koz olarak kullandılar. Kontenjanda yer açmamız gerekiyordu ve bunu bildikleri için şantaj olarak kullandılar. Trabzonspor’a gelen oyuncuların hem sporcu anlamında hem de kişilik anlamında yeterince incelenmesi gerekiyor. Giden oyuncular arasında sadece Celustka adam gibi gitti. Onurlu bir şekilde gitti. Ahlaki yönden iyi bir insan. Maalesef buraya gelen oyuncular para için geliyor. Sadece parayı düşünen bir oyuncunun Trabzonspor’a gelmesi gerekmiyor" diye konuştu.
Halilhodzic, takıma 1-2 takviye daha yapabileceklerini de dile getirerek, "Cardozo 2-3 ay sonra tam anlamıyla Cardozo olacak. Yani bazıları düşünüyor ki; yarın hemen Cardozo olacak. O yüzden sizlerin karşısında ve taraftarlarımızın karşısında gerçekleri söylemem gerekiyor. Bu kadrodan da şu anki durumuyla Cardozo’nun her maçta 5 gol atmasını beklemesinler. Kazanma arzumuz ve isteğimiz çok yüksek. Takım ruhu geçen seneki takım ruhundan çok daha yüksek. Geçen sezon takımda yabancılar ayrı yerliler ayrı ve üçüncü bir grup vardı. Buna rağmen dördüncü bitirdiler ve bu bir başarıydı. Bu takımın bir numarası herhangi bir oyuncu değil. Bu takımın bir numarası, önde geleni takım. Takımın ilerleme kaydettiğini görüyorum. Ama biraz daha zamana ihtiyacımız var" açıklamasında bulundu.
Trabzonsporlu genç kaleci İbrahim Demir ise Rostov maçına çok iyi hazırlandıklarını söyleyerek, “Dersimize iyi çalıştık. Maçı iyi bir skorla alıp ikinci maça avantajlı bir skorla çıkmak istiyoruz” dedi.
(İHA)