Rio Olimpiyat Oyunları’na katılacak A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın, Candan Erçetin tarafından seslendirilen yeni şarkısı ’Haydi Kızlar’ tanıtıldı.
A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın yeni şarkısı ’Haydi Kızlar’ tanıtıldı. Tanıtıma Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Harun Erdenay, TBF Sportif Direktörü Barbaros Akkaş, Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı teknik heyeti ve oyuncular katıldı.

Harun Erdenay: "Marş tarzı, melodisi güzel, coşku verecek bir şarkı düzenledik"
Tanıtımda konuşan Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, "Kızlarımızı hem biraz daha coşkulu gönderelim hem de şu anda 70 milyon sokaklarda demokrasi ve barış için bulunuyor. İnşallah Rio dönüşü onlar kızlarımızın aldığı madalya ile sokaklara dökülecekler. Böyle bir marş tarzı melodisi güzel herkesin bildiği daha çok coşku verecek bir şarkı düzenledik. Candan Hanım ile beraber. Kızlar da çok güzel bir performans gösterdiler. İnşallah önümüzdeki günlerde onlar Rio’ya gitmeden izleyebileceğiz" dedi.

Akkaş: "Birlik ve beraberliği aynı şekilde sürdürmeye devam edeceğiz"
TBF Sportif Direktörü Barbaros Akkaş ise, şarkı ile ilgili olarak şu yorumda bulundu:
"Takımın Rio’daki mücadelesine vurgu yapan, birlik ve beraberliği daha fazla vurgulayan bir şarkı yapıldı. Türk insanının bildiği bir melodi. Bunun üzerine bazı şarkı sözleri de yazıldı. Bir veya iki gün içerisinde müzik ve klip olarak servis edilecek. İnşallah bu birlik ve beraberliği aynı şekilde sürdürmeye devam edeceğiz."

Şaziye: "Döndüğümüzde bu şarkımızla başarımızı bütün halkımızla kutlayacağız."
Milli basketbolcu Şaziye İvegin Üner ise, şarkının kendileri için çok güzel bir motivasyon olduğunu ifade ederek, "Umarım bizimle birlikte bütün halkımız için de aynı motivasyonu içerecektir. Başkanımızın da dediği gibi döndüğümüzde bu şarkımızla başarımızı bütün halkımızla kutlayacağız. Candan Hanım ile Gökhan Bey sözlerini yazdılar. Çok da güzel yazmışlar, ellerine sağlık" şeklinde konuştu.
(İHA)