Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Fenerbahçe Üniversitesi projesinin uzun vadeli bir plan olduğunu söyleyerek, “Hedefimiz 2018’de ilk öğrenciyi almak. Bu üniversitede sadece Fenerbahçeliler değil tüm vatandaşlar okuyabilecek” dedi.
Fenerbahçe Üniversitesi’nin Silivri kampüsünün tanıtım toplantısına toplantısına katılan Asbaşkan Şekip Mosturoğlu, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Türkiye’nin CAS’a şikayet edildiği yönünde çıkan haberler hakkında sorulan bir soruya Mosturoğlu, ”Bizim CAS’ta Trabzonspor’la 4 tane dava var. Bir tanesi bizim davacı olduğumuz dava. UEFA’nın reddettiği talepler üzerine biz temyize gittik 28 Eylül’de. Bir de Trabzonspor’un UEFA’nın verdiği para cezasına karşı bir davası var. Bu 18’inde girdiğimiz dava Trabzonspor’un birtakım talepleriyle ilgiliydi. UEFA reddetmişti o talepleri, onun temyiz duruşmasıydı. Trabzonspor çok geniş bir sunumu var. Trabzonspor’un CAS’a sunumunun içinde en önemli kısım Türkiye’de federasyonun ve tahkim kurulunun bağımsız olmadığı ve siyasi baskı altında olduğuydu. Siyasi yönlendirmelerle karar verildiği yönündeydi. Tabii ki biz bunun böyle olmadığını ifade etmeye çalıştık. Bunu şöyle yanlış buluyorum, eğer Trabzonspor’un böyle bir iddiası varsa Türkiye’de de dillendirmesi gerekecek. Çıkıp açıklamalarında ’Siyasetin federasyon ve kurulları üzerinde etkisi var’, o zaman biz de samimiler deriz. Bizim kumpasla ilgili bir savunma yaptığımızı söylüyorlar" diye konuştu.

“ROBİN VAN PERSİE VE AİLESİ BURANIN SOSYAL YAŞANTISINA UYUM SAĞLADI"
Robin van Persie’nin performansını değerlendiren Şekip Mosturoğlu, yıldız oyuncunun geçen sene bir uyum sürecinde olduğu için performansının beklenilenin altında kaldığını belirterek, “Sinerji, takım, hoca, taraftar bir araya geldiğinde yakalanıyor. Her şeyi kötümser gibi yaşarsak, her şey iyi gitse de sonuçlar iyi olmaz. Bu yüzden olumlu taraftan bakmak lazım. Tamam, geçen sene mutsuzdu. Türkiye’ye ilk defa geldi. Premier Lig’den geldi ve Türkiye’yi belki zor bir lig olarak görmüyordu. Şimdi ailece buranın sosyal yaşantısına uydular. Tribünlerde de karamsar haberlerin tesiri var. Ligin 5. haftasıydı herkes Fenerbahçe’ye havlu attırdı. Lig uzun bir maraton” şeklinde konuştu.
Aynı zamanda Türkiye’nin içinden geçtiği ortamın taraftarları da etkilediğini dile getiren Mosturoğlu, taraftarın tribünleri doldurabilmesi için devre arasında bir takım çözümler üreteceklerini söyledi.

“SADECE FENERBAHÇELİLER DEĞİL TÜM VATANDAŞLAR OKUYABİLECEK"
Fenerbahçe Üniversitesi projesinin uzun vadeli bir plan olduğuna da değinen Şekip Mosturoğlu, “Hemen yarın büyük çaplı bir üniversite olacak diye bir iddiamız yok. Bu bir proje, 1-2 yıl içinde eğitime geçeceğiz. 5 yıl sonra belli bir büyüklüğe geleceğiz. 10-15-25 yıl sonra Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden biri olacağız. Çok heyecanlıyız hedeflerimiz büyük. Burada aslında size büyük resmi göstermedik. Hedefimiz 2018’de ilk öğrenciyi almak. Pazartesi üniversiteyle ilgili mütevelli heyeti olarak önemli toplantı yapacağız. Hayırsever Fenerbahçelilerin de gücü olacak bu projede. Aralık ayı içerisinde Fenerbahçeli akademisyenlerle de çalışmamız olacak. Sayın Cumhurbaşkanı inanılmaz destek verdi. Sadece Fenerbahçeliler değil tüm vatandaşlar okuyabilecek. Temel amacı spor sektörünü yetişmiş eleman olacak. Şu an dünyada bir spor kulübünün sahip olduğu ilk ve tek üniversite. Diğerleri Türkiye’de var, kulüplerin değil devletin. Bu tamamen kulübün desteğiyle kurulmuş bir üniversite. Silivri Belediye Başkanı’na da çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.
(İHA)