AMASYA (AA) - Erkekler Hentbol EHF Challenge Kupası 3. turunda Moldova ekibi Riviera SSSH-2 ile eşleşen Amasya Taşova YİBO'nun sportif direktörü Sercan Şenel, Avrupa kupalarında başarılı maçlar oynayarak bir üst tura çıkmak ve Türkiye'yi başarı ile temsil etmeyi hedeflediklerini belirtti.

Şenel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son iki sezondur ligde yarı final oynayan bir takım oluşturduklarını, geçen sezon ise Türkiye'yi Challenge Kupası'nda temsil etme hakkı kazandıklarını söyledi.

Avrupa kupalarında mücadele etmenin kendileri gibi yeni kurulmuş bir takım için çok önemli bir başarı olduğuna dikkati çeken Şenel, "Bu başarı teknik heyetimizin, sporcularımızın, yönetimimizin ve taraftarlarımızın uyum içerisinde çalışmasının ürünüdür. Avrupa kupasına katılmamız, ülkemizi temsil edecek olmamız bizleri müthiş heyecanlandırmış, ayrıca ağır bir sorumluluk da yüklemiştir." dedi.

Şenel, başarılı olmak için transfer çalışmalarını titizlik içerisinde yürütmeye devam ettiklerini anlatarak, "Takımımızı Avrupa'da ve ligde zirveye taşıyacak kadroyu oluşturmak için aralıksız çalışmaktayız. Amacımız Avrupa kupalarında başarılı maçlar çıkartarak bir üst tura çıkmak ve ülkemizi başarı ile temsil etmektir." diye konuştu.

Öte yandan Amasya Taşova YİBO'nun, Moldova ekibi ile ilk maçını 19 veya 20 Kasım'da kendi sahasında yapacağı öğrenildi.