"2014 YILI DÜNYA LİSELERARASI HENTBOL ŞAMPİYONASI'NI Trabzon'A ALDIK"

Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ayhan Pala, DHA'ya yaptığı açıklamada 2011 senesinin, kuruldukları yıldan bu yana en başarılı yıl olduğunu açıkladı.

2014 yılı Dünya Liselerarası Hentbol Şampiyonası'nın Trabzon'da düzenleneceğini de açıklayan Pala, şöyle konuştu:

"2011 yılı kurulduğumuzdan bu yana en başarılı yılımız oldu. Özellikle uluslararası alanlarda ülkemizi temsil ettiğimiz 5 ayrı branşta futbolda kızlarda ikinciliğimiz bir ilkti. Futbolda erkeklerde de üçüncülük kazandık. Teniste dünya ikinciliği yakaladık. Buna bağlı olarak yüzme dünya şampiyonluğu ve ikinciliği, atletizm dünya şampiyonluğu ve ikincilik gibi derecelerle uluslararası alanda altın yılımızı yaşadık. 2012 yılında bizim kendi adımıza düzenleyeceğimiz organizasyon var. Bunlardan birincisi Antalya'da düzenlenecek olan Dünya Liselerarası Futsal Şampiyonası'dır. Diğeri ise Aksaray'da düzenlenecek olan Uluslararası Kongre'dir. Bu çalışmalar bizim uluslararası alanda etkinliğimizi ve aktifliğimizi ortaya koyması açısından oldukça önemlidir. Bir müjde daha vereyim. 2014 yılı Dünya Liselerarası Hentbol Şampiyonası'nı Trabzon'a aldık. Bunu Trabzon'da düzenlememizin sebebi, özellikle Trabzon'un kazandığı tesislerin devamını sağlamak içindi. Kendim de hentbolcu olduğum için bundan mutlu olduğumu belirtmek isterim" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın 2012 yılı için açıkladığı bütçeyi de değerlendiren Ayhan Pala, "Sayın Başbakanımıza ve Bakanımıza buradan teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımızın enerjisinin olumlu yansıdığını görmekteyiz. Kendisi bizler için bu kadar çalışıyorsa, biz de ülkemiz için daha çok çalışacağımızı belirtmek isterim" diye konuştu.