Trabzonsporlu futbolcu Halil Altıntop ve kardeşi Hamit Altıntop'un, Türkiye Futbol Fedarasyonu (TFF) görevlileri hakkında kazandıkları primlerini kendi hesaplarına aktardıkları için açtıkları dava kapsamında Halil Altıntop'un Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde talimatla ifadesi alındı. Altıntop ifadesinde "Haberimiz olmadan kendi hesabımıza aktarılması gereken primleri, TFF görevlileri kendi hesaplarına aktarmışlardır, kendilerinden şikayetçiyim" dedi.
Halil Altıntop 2006-2007 yılları arasında Türkiye Milli Takımı'nda futbol oynadıkları sırada kendilerine taahhüt edilen primleri kendi hesaplarına aktaran TFF görevlileri olan Hakan Gücün, Semira Aydınay ve Cemile Aylin Arslan hakkında Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde alınan talimatlı ifadesi İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Trabzonspor takımında top oynayan Halil Altıntop'un ifadesinin Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde alınmasına karar verdi. Halil Altıntop Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde verdiği talimatlı ifadesinde, "Halen Trabzonspor Futbol takımında profesyonel olarak futbol oynamaktayım. Diğer müşteki Hamit benim kardeşimdir. Sanıkları tanımıyorum. Olay tarihinde Almanya 1. Lig takımlarından Schalke 04 takımında profesyonel futbolcuydum. Bu dönemde ise Türk A Milli Takımı'na seçilmiştim. Milli Takım ile birçok takımla da futbol maçı yapmıştık. Kimlerle maç yaptığımızı hatırlamıyorum. Bu maçlardan dolayı kardeşim ve benim adıma taahhüt edilen primler normal de banka hesabımıza yatırılıyordu. Ancak, TFF görevlileri olan sanıklar adımıza tahakkuk ettirilen primleri bizim haberimiz olmadan mal edinmişler. Suçtan hasıl olan zararım karşılanmamıştır. Sanıklardan şikayetçiyim ve davaya katılmak istiyorum" dedi.
2006-2007 sezonunda Türkiye Milli Takımı'nda top oynadıkları sırada Milli futbolcular Hamit ve Halil Altıntop kardeşlerin Milli Takım'dan alacakları primler için açılan banka hesaplarından 307 bin 400 lira çekerek dolandırdığı iddia edilen Türkiye Futbol Federasyonu eski çalışanı Hakan Gücün, Semira Aydınay ve Cemile Aylin Arslan hakkında "Banka ve Kredi kurumlarını araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" yaptıkları iddiasıyla şikayetçi olmuşlardı.

SANIKLAR HAKKINDA 17,5 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ
Savcı, sanıklar Hakan Gücün, Semire Aydınay ve Cemile Aylin Arslan'ın "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 5 yıldan, 17 yıl 6 aya kadar hapsini istemişti. Cemile Aylin Arslan savunmasında, kendi hesabına Hamit Altıntop'un hesabından aktarılan paralardan haberi olduğunu, Hamit Altıntop'un kendisi aracılığıyla iddia oynattığını, 427 bin liranın iddia oyununa yatırıldığını, kazanılan parayı da tekrar Hamit Altıntop'a verdiğini belirtmişti. Cemile Aylin Arslan'ın "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 5 yıldan 17,5 yıla kadar hapsi istemi ile yargılanıyor.