Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu ve TBF Genel Koordinatörü Ömer Onan, Dünya Engelliler Günü kapsamında engelli sporcuları ağırladı.
Türkiye Basketbol Federasyonu’nun İstanbul’daki merkez binasında gerçekleştirilen toplantıda; ‘Mutluluğun Adresi Sosyal Yardımlaşma Derneği’ ve ‘Elig Avukat Bürosu Engelli Yıldızlar Spor Kulübü’ yetkilileri ve sporcuları yer aldı.
İlk olarak katılımcılara ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu yapmış olduğu konuşmada, “Türkiye Basketbol Federasyonu olarak sosyal sorumluluğa çok önem veriyoruz. Açıkçası daha da önem vereceğiz. Biz federasyon olarak üstümüze düşeni yapmaya hazırız. Amaç engelleri kaldırmak ve bu kardeşlerimize spor yaptırmak... Biz buna öncülük yapabilirsek bizi mutlu eder. Ayrıca bizim de sunabileceğimiz etkinlikler olabilir. Oturup çalıştığımızda birbirimize yardımcı olabileceğimiz şeyler olabilir” dedi.
TBF Genel Koordinatörü Ömer Onan da engelli sporcuları topluma kazandırmak için federasyon olarak ellerinden geleni yapacaklarını ve her zaman da desteğe hazır olduklarını söyledi.
Engelli sporcuların sorunlarının konuşulduğu toplantının sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi.
(İHA)