Karşılaşmanın oynandığı Arsin İlçe Stadı'nın kale arkasında bulunan ve doping kontrol odasının da yer aldığı Konteyner'deki küçük bir odada basın toplantısı düzenlendiğini gören Karaman, bu duruma tepki gösterdi.
Karaman, ''Ben hayatımda böyle birşey görmedim. Yani futbol, mutbol anlatmama gerek yok. Şu sorunları anlatalım da Gençlik Spor Bakanlığı mı?, Bölge müdürlüğü mü, Futbol Federasyonu mu kim, konteynerde beni basın toplantısına getiriyorsunuz. Böyle bir şey dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş. O zaman biz buraya niye maç yapmaya geldik kardeşim. Yazık'' diyerek duruma tepki gösterdi.

İlçe Stadı'nın yanında yeni yapılmış bir spor salonu olduğunu dile getiren Karaman, ''Burada bir kere maç oynanmış voleybol ile ilgili. Ondan sonrada hiç kullanılmıyormuş. Bir de bizim soyunma odamıza bak 10 kişi sığmıyor içeri. Bunu bir tek burası, Arsin için söylemiyorum. Türkiye'nin ikinci, üçüncü lig amatör bütün her yer demek ki böyle. Sonra diyorlarki gurbetçi çocuklar. Gurbetçi çocukların oynadığı amatör ligdeki soyunma odaların sahalarına bakın. Gidin Almanya'da görün'' ifadelerini kullandı.

Takımı taşıyan otobüsün stada zor geldiğini de anlatan Karaman, ''İmkan var, koca bina duruyor yanda. Ver Arsinspor'a kullansın, soyunma odaları yapılsın, zormu ya ? Trabzonlu Karadenizli bir sürü iyi inşaat ustaları var. Karadeniz bölgesi inşaat bölgesi. Burada bir soyunma odası yapamıyoruz'' dedi.
Karaman, "Maçla ilgili değerlendirme yapacakmısınız?" sorusu üzerine, ''Maçla ilgili neyi konuşacağım'' yanıtını vererek toplantıdan ayrıldı.

Arsinspor teknik direktörü Ahmet Özen ise zorluk derecesi yüksek bir maç oynadıklarını belirterek, ''Yeni oluşturduğumuz kadro ile mücadele ediyoruz. Zannediyorum maçı çıplak gözle izleyenler maçın denk geçtiği görüşünde birleşecekler. Gol olabilecek netlikte pozisyonlar bulduk ancak bunları değerlendiremedik. Gaziantepspor ise duran top ile golü bularak kalitesini gösterdi'' açıklamasında bulundu.