Trabzonspor camiası basketbolda bugün FIBA'nın turnuva dışı bırakması kararıyla sarsıldı. 

CAMİANIN PRESTİJİYLE OYNANDI
Trabzonspor Medical Park Basketbol Takımı Başkanı Abiş Hopiokoğlu, yaptığı açıklamada, "Biz FIBA'dan turnuvaya katılmak için davetiye aldık, biz de olumlu cevap verdik ve katılım payını yatırdık. Sonrasında ise katılım fazla olunca Trabzonspor ve Büyükçekmece'yi alamayacaklarına dair bir yazı gönderdiler. Bu durum çok yakışıksız oldu koskoca bir camianın prestijiyle oynadılar. Biz de FIBA'ya bir yazı yolladık, bu karardan dönülmesi gerektiğini ve anlattık. Eurochallenge'da final oynadığımız sezonda kupaya büyük değer kattığımızı söyledik ve daha da önemlisi FIBA EuropeCup'ta mücadele edeceğimizi şehrimize ve tüm ülkeye duyurduk. FIBA'nın bu kararını değiştirmesini istediğimizi anlattık. Ben kişisel olarak olumlu cevap bekliyorum, FIBA hatasından dönüp bizi turnuvaya alacaktır düşüncesindeyim" dedi.

SPONSOR NE DURUMDA?
Hopikoğlu, "Ayrıca çok kısa bir süre içerisinde sponsorumuzu açıklayacağız. Medical Park bize çok destek oldu, başkan Muharrem Usta'ya minnettarız ama artık başka bir sponsorla yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

ANTRENÖR KİM OLACAK?
"Koç konusunu da yine gelecek hafta netleştireceğiz" diyen Hopikoğlu, şöyle devam etti: "4 yerli hoca ile görüşüyoruz. Gelecek sezon hocamız kesinlikle Türk olacak bunu size söyleyebilirim. Ama şimdilik isim söylemek istemiyorum. Hocamızı netleştirdikten sonra transferlere başlayacağız. Kimse merak etmesin Trabzon şehrine yakışan güçlü bir takımla mücadele edeceğiz."

Ajansspor