TRABZON (AA) - SELÇUK KILIÇ  - Trabzonsporlu futbolcu Erkan Zengin, İsveç Milli Takımı'ndan yakın arkadaşı olan Zlatan Ibrahimovic'in Türkiye'de futbol oynayabileceğini söyledi.

Bordo-mavili takımın Türk asıllı İsveçli oyuncusu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gelecek yıl takımıyla sözleşmesi bitecek olan Ibrahimovic'in sık sık adının Türk kulüpleriyle anılması konusunda, "Ibrahimovic, Türkiye'ye gelir, niye gelmesin? Şu an 32 yaşında, 33 yaşına girecek. Bir yıl sonra neden gelmesin? Türkiye'ye Van Persie de diğerleri de geliyor. Türkiye ligi bence Fransa liginden daha iyi" diye konuştu.

Ibrahimovic'in transferiyle ilgili çok konuşmadığını söyleyen Erkan Zengin, "Çok fazla transfer olaylarıyla ilgili konuşmaz. Orada Trabzonspor'u, Galatasaray'ı, Fenerbahçe'yi, Beşiktaş'ı biliyor. Neden gelmesin?" ifadesini kullandı.

Erkan Zengin, golcü oyuncunun kalitesinin belli olduğunu kaydederek, "İnanılmaz bir futbolcu, o anlatılmaz, onunla oynamak lazım. Burada en çok golü atan kim? Türkiye liginin rekoru kaç? Rekor diyelim 30'sa Türkiye'de 60 gol atar. Kaliteli bir futbolcu. Her zaman onunla oynamak isterim. Trabzonspor'da birlikte oynamak isterim. Onunla oynamak bir başka, herkes ister. Çok farklı bir insan ve futbolcu" değerlendirmesinde bulundu.

Erkan, av merakı nedeniyle Ibrahimovic'in Trabzon'a geleceği yönündeki söylemlerle ilgili olarak da "Trabzon'a gelmek istiyordu ama antrenmanlar nedeniyle gelemedi" dedi.

 - "Adaptasyon sürecini atlattım"

Spor Toto Süper Lig'in ilk iki haftasında Bursaspor ve Beşiktaş maçlarında attığı gollerle takımına 6 puan kazandıran Erkan Zengin, bordo-mavili takıma adaptasyon sürecini atlattığını, bunun başarısında önemli etken olduğunu söyledi.

Erkan, lige takım olarak çok iyi başladıklarını belirterek, "İki maçta da kazanıyoruz ve kazanmaktan öte çok iyi futbol oynuyoruz. Takım olarak herkes çok iyi mücadele ediyor. Birbirimiz için koşuyoruz, o ortamı yarattık. Her şey çok güzel başladı" şeklinde konuştu.

Kazanmalarındaki en önemli etkenin takımdaki arkadaşlık ruhu olduğunu vurgulayan Erkan Zengin, "Başarımızı sağlayan önemli bir etken bu. Kamp döneminde o ortam vardı biraz. Kaliteli futbolcular geldi. Mbia, Cavanda, N'Doye, Alper, Okay'ın gelmesi takıma katkı sağladı. O ortamı da yakaladık" yorumunda bulundu.

 - "Her  takımda adaptasyon sürecim var" 

Daha önce forma giydiği bütün takımlarda 4-5 aylık bir adaptasyon süreci yaşadığını anlatan Erkan Zengin, şöyle devam etti:

"Eskişehirspor'da oldu, Beşiktaş'ta da o süreci yaşadım. Adapte olmam lazım. Trabzonspor'da da o süreç geçtikten sonra faydalı olacağıma inanıyordum. Zorlandığım dönem vardı, o süreci atlattım, Trabzon'a, takıma daha çok uyum sağladım. Bu başarımda önemli etken oldu. Sezon başı da çok iyi antrenman yaptım. Daha şu an ligin ikinci haftası performansımın yüzde 60-70'indeyim. Çalıştıkça, takım olarak birbirimizi daha iyi tanıdıkça her şey daha güzel olacak diye düşünüyorum." 

- "Bir daha öyle denk gelmez" 

Erkan Zengin, Beşiktaş maçında 133 kilometre hızla çektiği şutun gol olmasına ilişkin olarak da "O anda denk geldi, bir daha olmaz herhalde. Gol olması iyi. Beşiktaş'ı deplasmanda son dönemlerde yenemiyorduk, o anda aklıma o geldi. 84. dakikadaydı, 'artık gol yemeyiz, kazanırız' dedim. Onun sevinci vardı, başkası da atsa aynı sevinci yaşardım" diyerek sözlerini tamamladı.