AK Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanlığı kongresinin iptal edilmesihih ardından ilçe başkanlığına ismi geçenlerin sayısıda artmaya başladı. Dünkü kulislerde Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun Ankara'ya giderek Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ile görüştüğünü bu görüşmenin hemen akabinde de Merkez İlçe kongresinin iptal edildiğini yazmıştık. 

Peki Başkan Gümrükçüoğlu Ekrem Erdem'e kimi önerdi. Bugünün en çok tartışılan meselesi bu oldu. İddialara göre başkan Gümrükçüoğlu önce çok net olmamakla birlikte Temel Altunbaş'ı ilçe başkanlığına önerdi. Fakat Genel merkez bu isme sıcak bakmayınca Başkan Gümrükçüoğlu cebindeki ası, partinin en dinamek ve coşkulu ismini Genel Merkeze sundu. Avukat Salih Cora'nın merkez ilçe başkanlığına aday olabileceğini söyledi ve hatta ekledi, "Herhalde milletvekili sıralamasında 6. sıraya koyduğunuz kişiye bu makamı layık görürsünüz". Bu görüşme gizli olduğu için bu bilgiler sadece duyum. Genel Merkez evet veya hayır demesede görüşmede Salih Cora adına alehte bir sohbet geçmemiş. Bizde konuyu Avukat Salih Cora'ya sorduk, "Size böyle bir konu ulaştı mı, teklif gelirse ilçe başkan adayı olur musunuz" dedik. 

BÖYLE BİR TALEBİM OLMADI

Cora yine çok orjinal bir cevap vererek şu ifadeleri kullandı,

"Benim merkez ilçe başkanlığı ile ilgilil hiçkimse ile bir görüşmem olmadı, hiçkimsenin de benimle bu yönde bir görüşmesi olmadı. Fakat genel merkezimiz bize mahalle başkanlığını teklif etse yaparız. Merkez İlçe başkanlığını neden yapmayalım. Biz Genel Merkezimizin kararlarına her zaman saygı duyarız. Benim böyle bir talebim olmadı fakat teşkilat yapımız ve partimize olan bağlılığımızın bir nedenide genel merkezimize olan sadakatimizdir. Yineliyorum Genel Merkezimiz mahalle başkanı ol desin olurum. Hiç gücenmem, gocunmam. Hangi görev verilirse yaparım, yapmaya da hazırım" ifadelerini kullandı.  

CANIM'DA ADAY

Öte yandan merkez İlçe Başkan adaylığına soyunan diğer bir isimde genç işadamı Hüseyin Canım. Canım henüz bir açıklama yapmasada yakın çevresine aday olduğunu dillendirdi.