Futbol'da şike iddianamesi bugün kamuoyuna açıklanacak. www.61saat.com olarak canlı takip edeceğimiz Futbolda Şike iddianamesinin tüm detaylarını Türkiye ile aynı anda siz değerli okuyucularımızla paylaşacağız. 400 sayfalık iddianame yepyeni bir dönemin kapılarını açacak….


VARAN 1

AKLANANA KADAR YÖNETİCİLİK YOK

Savcı Mehmet Berk; emniyet müdürlükleri, TFF ve iddianamade ismi geçen 8 kulübe yazı göndererek, 'şüpheli' yöneticilere tedbir kararı koydurdu.

Şike soruşturmasını yürüten savcı Mehmet Berk, emniyet müdürlüklerine, TFF’ye ve iddianamede ismi geçen
8 kulübe yazı göndererek, ‘şüpheli’ sıfatındaki yöneticilerin görevlerini yerine getiremeyeceğini bildirdi. Yazıda,
“İlgililer hakkında yasal gereğinin ifası, yapılan çalışmalardan cumhuriyet başsavcılığına bilgi verilmesi,  karardan bir suretin 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un 18. maddesinin 19. bendi uyarınca gereğinin ifası için TFF ve şüphelilerin yönetici oldukları spor kulüplerine gönderilmesine...” ifadesi kullanıldı. Buna göre iddianamade ismi geçen TFF Başkanvekili Göksel Gümüşdağ, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Asbaşkanı Nevzat Şakar, Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Yıldırım, Manisaspor Başkanı Kenan Yaralı, Mersin İY Asbaşkanı Beşir Acar, Sivasspor yöneticisi Faruk Taşseten’in aklanana kadar yetkileri alındı. İsmi geçen yöneticilerin, tedbirin kaldırılması için şu aşamada İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na, iddianamenin 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabulü halinde ise mahkemeye müracaat etmesi gerekiyor. Hukukçular, “Savcılığın bu
yazısına göre kulüp ve TFF yöneticileri, tedbir kaldırılmadığı sürece yöneticilik yapamaz” görüşünü savunuyor. Savcılık yazısının henüz TFF’ye ulaşmadığı ve bu nedenle TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın, başkanvekili Göksel Gümüşdağ ile ilgili herhangi bir yaptırım uygulamadığı ifade ediliyor.