TRABZON (AA) - Voleybol Sultanlar Ligi ekiplerinden İdmanocağı'nın başantrenörü Reşat Arığ, "Amacımız kalıcı bir takım ortaya çıkarmaktır. Bunun için ligde elbette en iyi sonucu almaya gayret edeceğiz." dedi.

Arığ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'ye geçen sezon Kadınlar Challenge Kupası'nda ikincilik kazandıran İdmanocağı'nın 2016-2017 sezonunu açtığını söyledi.

Belaruslu oyuncuları Kristina Mikhailenko'nun milli takımda bulunduğunu aktaran Arığ, diğer sporcuların 19 Mayıs Spor Salonu'nda yeni sezon çalışmalarına başladığını ifade etti.

Arığ, yeni sezon çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerini belirterek, "Şimdilik çalışmalarımızı Trabzon'da sürdüreceğiz. Yönetim kurulumuz yeni sponsorluk anlaşması kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Kamp ve hazırlık maçları daha sonra netleşebilir. Deneyimli ve gençlerden kurulu bir takım oluşturduk. Amacımız kalıcı bir takım ortaya çıkarmaktır. Bunun için de ligde elbette en iyi sonucu almaya gayret edeceğiz." diye konuştu.

İdmanocağı'nın Trabzon'da sporun mimarları arasında olduğunu vurgulayan Arığ, "Takımımız lige çıktığı ilk sezonda Avrupa kupalarına katılmış ve Challenge Kupası'nda ikinci olmuştur. Bu büyük bir başarıdır. Biz de başarılı olmak için sadece saha içinde değil, saha dışında da bir bütün olarak mücadele etmek istiyoruz. Çevreden de genç ve ilerisi için umut veren oyuncuları da kadromuza katmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.


- Matienko: "Voleybola ilgi bekliyoruz"


Geçen sezon Dinamo Kazan'da forma giyen pasör Anna Matienko da AA muhabirine yaptığı açıklamada, eski takımında sürekli şampiyonluğa oynadıklarını söyledi.

Başarılı olmak istediklerine dikkati çeken Matienko, "Bu başarıya bireysel olarak çok katkı yapmayı hedefliyorum. Ligde en üst seviyelere gitmek istiyoruz." dedi.

Trabzon'da voleybola ilgi beklediklerini ifade eden Matienko, "Başarılı olmak için sadece sahada mücadele yetmez. Biz oyuncular, kenar yönetimi, başkanımız, yöneticilerimiz ve de taraftarlarımızdan destek almalıyız. Futbol şehri Trabzon'un voleybola da değer vermesini istiyoruz ve bekliyoruz." diye konuştu.