Hayri Gür Spor Salonu`ndaki müsabakaların gündüz bölümünde 81 kiloda ringe çıkan Bahram Muzaffer, yarı finalde Belaruslu Mihkhail Dauhaliavets ile karşılaştı. Milli boksör 19-14 galip tamamladığı müsabakanın ardından Londra Olimpiyat Oyunları`na katılmaya hak kazandı. 69 kiloda mücadele eden Abdülkadir Köroğlu ise Alman rakibi Patrick Wojcicki`ye 19-11 yenilerek elendi. Daha önce olimpiyat vizesi almaya hak kazanan Fatih Keleş ise bugün yapacağı karşılaşmaya sakatlığı nedeniyle çıkmadı.

Akşam seansında ise 75 kiloda ringe çıkan Adem Kılıçcı, İsviçreli rakibi Davide McCarthy`i 18-6 yenerek, olimpiyatlar için vize aldı. 64 kiloda Yakup Şener ise Moldovyalı rakibi Dmitri Galagot`u 15-10 yenerek finale çıktı. Şener`in olimpiyat vizesi alabilmesi için yarınki final karşılaşmasını da kazanması gerekiyor. 91 kiloda ringe çıkan Erhan Acı ise Rus rakibi Mogomed Omorav`a ilk rauntta hakem kararı ile yenilerek elendi.

Avrupa Kıtası olimpiyat boks eleme müsabakalarında daha önce Ferhat Pehlivan, Fatih Keleş ve Selçuk Eker de olimpiyat vizesi almaya hak kazanmıştı. Böylece şu ana kadar 5 boksörümüz olimpiyatlara katılma hakkını elde etmiş oldu. Avrupa Kıtası Olimpiyat Boks Eleme müsabakaları, yarın yapılacak karşılaşmaların ardından sona erecek.