Trabzonspor yönetimi içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıya bağlı olarak Ballıca HES regülatörünü sattığı ifade edildi.
Kulüp bünyesinde yer alan Bordo-Mavi Enerji tarafından DSİ Genel Müdürlüğü’nün açtığı ihaye girilerek Trabzonspor’a kazandırılan Ballıca HES Regülatörünün aradan kısa bir zaman geçmesine karşın satılması ise şok etkisi yarattı.
1 Milyon TL gibi bir rakamla satıldığı ifade edilen Ballıca HES Regülatörü’nün değerinin ise bundan çok daha fazla olduğu kaydediliyor.
Trabzonspor kulübüde Ballıca HES Regülatörü ile ilgili daha önce kulübün resmi internet sitesinden şu açıklamayı yapmıştı: “Bordo-Mavi Enerji Şirketiyle talip olunan Ballıca Regülatörü ve HES Projesi Trabzon’un Of İlçesi Solaklı Çayı üzerinde 8 MW’lik kurulu gücü, 40.00 GWh toplam yıllık enerjisiyle 2008 yılı fiyatlarıyla 17 milyon Amerikan doları tahmini keşif tutarı bulunan bir projedir. Bir regülatör, 2460 metre tünel, 2 adet tribün ve santral binasından oluşacak olan projenin EPDK fiyatlarıyla yıllık getirisi EPDK fiyatlarıyla 4, piyasa fiyatlarıyla 5 milyon TL olarak planlanmaktadır”
Öte yandan Trabzonspor’un Mali Bütçesi’nde de 2012 yılı HES gelirini de 42 milyon TL olarak belirtmeside bu satışın ardından şaşkınlık yarattı. Satışın ise Fenerbahçe Kongre Üyesi Ferit Melik'e 1 milyon TL gibi bir rakamla yapılması ise şaşkınlık yarattı.

 

 

Sabah Gazetesi Bölge Temsilcisi Ulaş Özdemir’de, kendi twitter hesabından konuyla ilgili gün içerisindeki gelişmeleri de takipçileri ile an an paylaşırken şu görüşlere yer verdi:

 

Trabzonspor'un elinde 1 tane HES kalmış ve henüz kurulmamış. Eğer satıp 42 milyon elde edilecekse o zaman Ballıca HES niye 1 milyona gitti!

 

Skandala bak arkadaş! Trabzonspor mali bütçesine 2012 yılı HES gelirini 42 milyon TL koymuş. Nereden gelecek bu para! Ortada HES yok ki!

 

Bir HES kendini 4 yılda amörti ediyor. Haliyle TS'nin HES'inin satılmasının arkasında başka şeyler var. Bunu araştıyorum.

 

Kimse "zarar" bahanesine sığınmasın! Çünkü devlet hem teşvik hem de faizsiz kredi veriyor. Ayrıca 10 yıl elektrik satın alma garantisi var.

 

Bu HES'ler için Trabzon'da bir ara fırtına kopartılmadı mı? HES'i istemeyenleri Sadri Şener toplumun önüne atmadı mı? Niye şimdi bu satış!

 

Trabzonspor Ballıca HES'i 1 milyon TL'ye sattı. Satış normal değil. Çünkü değerinin 2,5 katı düşük satıldı. Hani HES'ler TS'nin geleceğiydi!