Trabzonspor’un sağ beki Ondrej Celustka Türkiye deneyimini ve SüperLig’in ilkdevresini Çek basınına değerlendirdi.  22 yaşındaki futbolcu, ligde ilk yarıyı istedikleri gibibitiremediklerini ancak Avrupaarenasında iyi mücadeleettiklerini belirtti. Kendisi için her şeyin çok hızlıgeliştiğini belirten Celustka, “Fenerbahçe’nin yaşadığı durumdan dolayı biranda kendimizi Şampiyonlar Ligi’nde bulduk. Eğer yazın biri bana gelip de sonbaharda Şampiyonlar Ligi’nde oynayacaksın deseydi buna inanmazdım. Benim için bu inanılmaz bir deneyim oldu. Inter’e attığım golsanki gerçek değildi. Evde Şampiyonlar Ligi maçlarımızın dvd’leri var bunları zamanbuldukça izliyorum” diye konuştu.
Ligdeki başarısızlığı 4 günde bir maç yapmalarına bağlayan Celustka, “Taraftarımızı hayalkırıklığına uğrattık. Amaplay-off sistemi bizim için avantaj. Bu yüzden 2. yarı için şanslıyız. Böyle olmasaydı bizim için büyükhandikap olurdu”dedi.
Trabzon’u ‘Futbolla yatıp kalkan küçükbir şehir’olaraktanımlayan genç oyuncu, sokakta herkesin kendisini tanıdığını ve fotoğrafçekilmek istediğini, bu yüzden uzun yürüyüşler yapamadığını belirterek, “Türkiye’de ateşli bir futbol ortamı var. Fenerbahçe ile oynadığımız maçta birbirimizin sesini duyamıyorduk” dedi.

KOLAR ASKIYA ALINDI
Transferde hareketli günler geçiren Trabzonspor, listede bulunan futbolcular ve kulüpleriyle görüşmelerini sürdürüyor. Gaziantepspor’un orta saha oyuncusu Olcan Adın ile anlaşan Bordo-Mavililer, bu mevki için daha önce gündemine aldığı ve Viktoria Plazen takımında forma giyen Çek futbolcu Daniel Kolar transferini askıya aldı. Boldo-Mavili kulübün teknik direktörü Şenol Güneş’in isteği doğrultusunda Viktoria Plzen takımında forma giyen 26 yaşındaki ofansif orta saha oyuncusu Daniel Kolar’ın kulübü ile temasa geçilmişti.