ZONGULDAK (AA) - Ereğli Yelken İhtisas Kulübü Başkanı Metin Akman, Radyo Kontrollü Model Yatlar Uluslararası 1 Metre (IOM) Türkiye Şampiyonası'nın ilçede yapılmasından büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Farklı illerden 26 sporcunun kayıt yaptırdığı yarışlarda İstanbul Yelken Kulübü sporcularının ilk 3 dereceyi paylaştığını anlatan Akman, "İlçemizde bu organizasyona ev sahipliği yapmaktan onur duyduk. Farklı illerden sporcularımızı ilçemizde ağırladık. Çekişmeli geçen yarışlarda İstanbul Yelken Kulübü sporcuları başarılı olarak ilk 3 derecede yer aldılar. Türkiye Yelken Federasyonuna desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz." dedi.

Hedeflerinin ilçede bu tür yarışlara katılacak sporcuları yetiştirmek olduğunu belirten Akman, şunları söyledi:

"Türkiye şampiyonasının ilçemizde yapılması ümit ediyorum ki yeni sporcuların doğmasına neden olacaktır. Kulüp olarak yüzlerce sporcuyu deniz sporları ile buluşturduk. Tek bir amacımız var o da ülkemizi yurt dışındaki şampiyonalarda temsil edecek sporcuları yetiştirmektir"

Akman, ilçede uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapmak için de çalışma içerisinde olduklarını sözlerine ekledi.