Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Mehmet Hacıoğlu, 2-0’lık galibiyetle biten Danimarka maçının ardından, “Eylül’de 8. grupta oynayacağımız Hollanda, Belarus, Slovenya ve Kıbrıs gibi zorluk derecesi yüksek ülkelerle mücadele edeceğiz. Ama biz bu grupta ırksal olarak sahip olduğumuz yetenekten dolayı üstünlük sağlayacağımızı biliyoruz” dedi.
Mehmet Hacıoğlu, 2017 elemelerine kadar iyi bir hazırlık periyodu belirlediklerini belirterek, "Abdullah Ercan ve Vedat İnceefe hocamızın, Fatih hocanın ekibine katılmasıyla birlikte görevi ben üstlendim. Abdullah hocanın belirlemiş olduğu grupla birlikte Danimarka maçı öncesi 5 günlük hazırlanma süreci geçirdik. Bizim için önemli bir karşılaşmaydı. Özellikle İskandinavya’nın sert ve agresif yapısını ne şekilde yönlendirebileceğiz, bu maçta bunu görmek istedik. 8. grupta oynayacağımız Hollanda, Belarus, Slovenya ve Kıbrıs gibi zorluk derecesi yüksek ülkelerle mücadele edeceğiz. Ama biz bu grupta ırksal olarak sahip olduğumuz yetenekten dolay üstünlük sağlayacağımızı biliyoruz. Fatih Terim’in gelişinden sonra bütün takımları ortak bir oyun planı altında toplamak istedik. Özellikle futbol perspektifi çerçevesinde ikinci bölge, savunma anlamında set hücumuyla birlikte bunu hızlı oyunla birleştirmeyi hedefledik. Danimarka maçında da bunu uygulamaya çalıştık. İlk yarıda başarılı olduk fakat ikinci yarıda rakip eksik kaldıktan sonra oyundaki o havamızı kaybettik. İstemediğimiz bir oyun çıktı ortaya. İlk yarı hedeflediğimiz şekilde geçti ama ikinci yarıda disiplini koruyamadık” açıklamasını yaptı.
"Salih bize geldiğinde Roma’da oynadığı son maçtan dolayı üst adalesinde zorlanması vardı” diyen Hacıoğlu, “Burada sağlık ekibi Salih’i kontrol altında tutu. Antrenmanlardan sonra zorlanmanın oyuncuya zarar vereceğini gördük. Sağlık ekibinin raporu doğrultusunda teknik ekip ile de istişare ettik ve sonunda oyuncuyu kulübüne gönderme kararı aldık. Bizim için her oyuncunun sağlığı önemlidir. Maç kaybedebiliriz ama oyuncu kaybetmeme taraftarıyım. Emre’nin de ufak bir zorlanması oldu ve onu da riske etmedik. Maçta Kaan’ın bileğinin burkulması Enes’in aldığı darbeler bizi üzdü ama bunlar futbolun doğasında var. Enes’te bir sıkıntı yok ama Kaan’ın bileğindeki dönmenin ne kadar önemli olduğu yarın belli olacak. Çok da iyi bir oyun sergilemişti. Umarım önemli bir şey çıkmaz” ifadelerini kullandı.
(İHA)