İlk kez 61saat.com’un duyurduğu Fenerbahçe maçı sonrası senaryolar şimdi şeffaflaştı.

Trabzonspor’da olası bir olağanüstü genel kurul ile ilgili olarak hazırlıklar başladı.

Başkan Sadri Şener’in “Ben bir daha görev almayacağım” demesine rağmen, Şener’in olası bir olağanüstü genel kurulda aday olabileceği, olağan genel kurulda ise aday olmayacağı belirtilirken, bütün hesaplar olağanüstü genel kurula göre yapılıyor..

KRİTİK TARİH 24 ARALIK
Trabzonspor’da etekteki taşların döküleceği yer 24 Aralık’taki mali genel kurul. Şimdi özellikle Fenerbahçe mağlubiyetinden sonra bu genel kurul çok kritik bir özellik arz etmeye başladı. Bu mali genel kurulda, Şener’in gitmesini isteyenlerin seçimli genel kurul kararı aldırmak için düğmeye bastı..

TRABZONSPOR’DA ÜÇ CEPHE
Trabzonspor’da şu anda üç cephe oluştu. Bu 3 cephenin tarafları da açık ve net bir şekilde mali genel kurulda alınacak olağanüstü genel kurulda göreve talip olmak için kendilerini ve ekiplerini harekete geçirecekler..

M.ALİ YILMAZ’A BASKI YAPARLAR
Trabzonspor’da şu anda en güçlü cephe, onursal başkan M.Ali Yılmaz’ın başkan adaylığını açıklamasın isteyen grup. Bu grup Yılmaz ile dirsek temaslarını sıklaştırdı. Bu grubun Trabzon’daki öncülüğünü Yılmaz’ın son yönetiminde As Başkanlık yapan Hikmet Onur. Onur’a sürpriz destek Sadri Şener’in eski as başkanlarından Hayrettin Hacısalihoğlu’undan geldi. Hacısalihoğlu yanına Süleyman Atal’ı da aldı. Bu grubun eski TFF üyesi Hüsnü Hayali’nin de destek verdiği belirtiliyor.

ALBAYRAK’IN KAPISINI ÇALANLAR
Bu arada sürpriz bir gelişme de Trabzonspor kulislerinde seslendirilmeye başlandı. Nuri Albayrak’ın yeniden adaylığı gündeme geldi. Albayrak, Trabzonspor’un yeni bir yönetime ihtiyacı olmadığını açıkladı ancak Albayrak’a yeniden aday olması ile ilgili bir baskı da söz konusu. Özellikle Albayrak’ın arkasındaki güç Kemalettin Göktaş ile organize ediliyor. Albayrak’ın as başkan adayının ise Y.Ziya Yılmaz olabileceği ifade edilirken, Belediye Başkanı O.Fevzi Gümrükçüoğlu’nun da Albayrak’ı destekleyebileceği de belirtiliyor. Nuri Albayrak’ın ben adayım demesi halinde, Onursal Başkan M.Ali Yılmaz’ın adaylıktan çekilmesi gibi bir durum da ortaya çıkacak. Bu nedenle Onursal Başkan Yılmaz’a destek verenlerin Albayrak’ın Trabzon ayağının zayıf olması için çapa sarf edecekleri de biliniyor..

VE SADRİ ŞENER
Sadri Şener her şeye rağmen olağanüstü bir genel kurul ile başkanlıktan ayrılmak istemiyor. Bunu Şener’e hala desteğini sürdüren esik Bakan Faruk Özak da böyle düşünüyor. O nedenle Trabzonspor olağanüstü bir genel kurul kararı alırsa, Şener ekibi ile yeniden aday olacak. Bu ekipte birkaç revizyon söz konusu olabilecek. Bunun için de Özak’ın devreye gireceği belirtiliyor. Şener’in normal genel kurul ile jübile yapıp Trabzonspor başkanlığından ayrılmayı düşünürken kendisinin olağanüstü bir genel kurul ile yollanması senaryolarına karşı duracağına kesin gözü ile bakılıyor..

VE ESKİ FUTBOLCULAR
Trabzonspor genel kurulunda etkin rol alan eski futbolcuların ise, Sadri Şener ile Onursal Başkan M.Ali Yılmaz arasında ikiye ayrılabilecekleri ihtimali de var. Serdar Bali’nin Sadri Şener ile Necmi Perekli’nin de onursal başkan Yılmaz’a başkan yapmaya çalışacak ekip ile hareket edeceği de tahmin ediliyor..

DİĞER HABERLERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN