Pazar günü oynanacak Fenerbahçe - Galatasaray derbisine atanan FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, bugüne dek 8 kez iki ekibin karşılaşmasında düdük çalarken, bu maçlarda toplam 11 kez kırmızı kartına başvurması ile dikkat çekti.
Spor Toto Süper Lig’in 23. haftası derbi mücadelesine sahne olacak. Şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe ve Galatasaray, pazar günü Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek. Zorlu mücadele öncesi Merkez Hakem Kurulu tarafından mücadelede görev alacak hakemler de açıklandı. FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır’ın yöneteceği karşılaşmada, Bahattin Duran ve Tarık Ongun da yardımcı hakem olarak görev alacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Özgüç Türkalp olacak.

8 KEZ DÜDÜK ÇALDI
Tecrübeli hakem Cüneyt Çakır daha önce 8 kez Fenerbahçe - Galatasaray derbilerinde düdük çaldı ve bu karşılaşmalarda Fenerbahçe 4 kez sahadan galibiyet ile ayrılırken, Galatasaray ise 3 mücadelede gülen taraf oldu. Bir müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı. FIFA kokartlı hakem Çakır, Fenerbahçe - Galatasaray derbilerinde sarı-lacivertli ekip lehine penaltı kararı vermezken, Galatasaray lehine ise toplam iki kez beyaz noktayı gösterdi.

FENERBAHÇE’NİN 25, GALATASARAY’IN 27 MAÇINI YÖNETTİ
Ligin son 5 sezonunda oynanan Fenerbahçe - Galatasaray derbilerinde Bülent Yıldırım ile birlikte en çok görev alan hakem olarak dikkat çeken Cüneyt Çakır, bugüne dek Fenerbahçe’nin 25, Galatasaray’ın ise 27 maçında düdük çaldı. Sarı-lacivertli ekip, bu karşılaşmalarda 15 kez sahadan galibiyet ile ayrılırken, Galatasaray ise 14 karşılaşmada gülen taraf oldu.

11 KIRMIZI KART ÇIKTI
Bugüne dek 8 kez Fenerbahçe - Galatasaray derbisini yöneten hakem Cüneyt Çakır, toplam 11 kez kırmızı kartına başvurdu. Çakır, 11 kırmızı kartın 6’sını Fenerbahçeli oyunculara, 5 tanesini ise Galatasaraylı oyunculara gösterdi.
Cüneyt Çakır, Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda iki ezeli rakibin 4 mücadelesinde düdük çaldı. Fenerbahçe 4 karşılaşmada 3 kez sahadan 3 puan ile ayrılırken, 1 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Cüneyt Çakır’ın Şükrü Saracoğlu Stadı’nda yönettiği 4 derbi içinde sarı-lacivertlilerin kazanamadığı tek maç 2011-2012 sezonunda oynanan Süper Final son karşılaşması oldu. Mücadele golsüz eşitlikle sonuçlandı ve Galatasaray şampiyonluğunu ilan etti.
Çakır, Brezilya’da düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası’nda Hollanda ile Arjantin arasında oynanan yarı final maçını yönetme başarısı göstermişti.
(İHA)